Anchetă la o şcoală din Arad unde elevii au găsit un ŞOBOLAN mort pe un coridor/ Conducerea şcolii, AMENDATĂ cu 3.000 de lei

Autorităţile din Arad au început o anchetă la Colegiul Tehnologic de Industrie Alimentară din centrul municipiului Arad, după ce elevii au găsit, luni, un şobolan mort pe un coridor, lângă o clasă, transmite corespondentul MEDIAFAX.

290 afișări
Imaginea articolului Anchetă la o şcoală din Arad unde elevii au găsit un ŞOBOLAN  mort pe un coridor/  Conducerea şcolii, AMENDATĂ cu 3.000 de lei

Anchetă la o şcoală din Arad unde elevii au găsit un şobolan mort pe un coridor (Imagine: Andrei Spirache/ Mediafax Foto)

Elevii Colegiului Tehnologic de Industrie Alimentară din centrul municipiului Arad au găsit, luni, un şobolan mort pe un coridor situat în apropierea unei săli de clasă.

Imediat, Direcţia de Sănătate Publică Arad s-a autosesizat.

"Conducerea unităţii de învăţământ a efectuat operaţiunile de dezinsecţie şi deratizare, chiar cu o frecvenţă mai mare decât cea prevăzută în legislaţia în vigoare, însă cu toate acestea prezenţa rozătoarelor în unitate nu a fost împiedicată. Este de precizat şi faptul că în clădirea unităţii de învăţământ se efectuează operaţiuni de igienizare, care au cuprins o parte a parterului şi a etajului", a declarat, corespondentului MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Arad, medicul Daniela Cârnaţu.

Şcoala se află într-o zonă veche a centrului municipiului Arad.

Pe de altă parte, şi conducerea Inspectoratului Şcolar Arad a început o anchetă în acest caz.

"Am cerut analizarea imaginilor de pe camerele video de supraveghere pentru a afla ce s-a întâmplat", a declarat, corespondentului MEDIAFAX, şeful Inspectoratului Şcolar Arad, prof. Claudius Mladin.

Conducerea şcolii din Arad unde a fost găsit un şobolan mort pe coridor, amendată cu 3.000 de lei

Conducerea Colegiului Tehnic de Industrie Alimentară Arad, unde a fost găsit, luni, pe coroidor, un şobolan mort, a fost amendată cu 3.000 de lei de către inspectorii Direcţiei de Sănătate Publică, în paralel fiind desfăşurată o anchetă şi la Inspectoratul Şcolar, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Direcţia de Sănătate Publică Arad a realizat în regim de urgenţă ancheta la Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară Arad şi au dispus luni amendarea conducerii instituţiei de învăţământ cu suma de 3.000 de lei, în condiţiile în care, în 2016, a primit avertisment pentru igiena precară din grupurile sanitare.

„La finalizarea controlului igienico-sanitar, echipa de inspectori care a făcut, în regim de urgenţă, control la sesizare a dispus sancţionarea conducerii unităţii cu amendă contravenţională în cuantum de 3.000 lei, în condiţiile în care actul normativ prevede sancţionarea cu amendă de la 3.000 la 5.000 lei", a declarat, luni, corespondentului MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Arad, dr. Daniela Cârnaţu.

Elevii au găsit, luni, un şobolan mort lângă un calorifer de pe coridor, în apropierea unei săli de clasă a Colegiului Tehnologc de Industrie Alimentară Arad.

Şcoala se află într-o zonă veche a centrului municipiului Arad.

În paralel, continuă ancheta internă a Inspectoratului Şcolar Arad.

"Am cerut analizarea imaginilor de pe camerele video de supravghere pentru a afla ce s-a întâmplat", a declarat corespondentului MEDIAFAX şeful Inspectoratului Şcolar Arad, prof. Claudius Mladin.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici