Anchetă la Spitalul de Urgenţă Arad, după ce un bebeluş a murit la aproape două zile de la naştere

Reprezentanţii Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Arad au declanşat o anchetă internă, după ce un bebeluş a murit în unitatea sanitară la aproape două zile de la naştere, părinţii copilului spunând că nu au existat probleme în timpul sarcinii.

204 afișări
Imaginea articolului Anchetă la Spitalul de Urgenţă Arad, după ce un bebeluş a murit la aproape două zile de la naştere

Anchetă la Spitalul de Urgenţă Arad, după ce un bebeluş a murit la aproape două zile de la naştere (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

Potrivit managerului Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Arad, Adrian Wiener, un băieţel a murit, la sfârşitul săptămânii trecute, în unitatea sanitară, la 44 de ore de la naştere, fiind declanşată o anchetă internă.

”Este în derulare o anchetă internă, iar în funcţie de rezultatele acesteia se vor lua măsuri”, a declarat, luni, Adrian Wiener.

Reprezentanţii spitalului spun că, aparent, decesul ar fi fost cauzat de o pneumonie care ar fi putut fi contractată de copil încă dinainte de naştere de la mamă, care ar fi fost răcită.

Părinţii bebeluşului mort afirmă că acesta a primit ”nota” nouă la naştere, iar pe parcursul sarcinii nu au existat probleme. Nou-născutul a avut 51 centimetri şi o greutate de 3.200 de grame.

Ei au anunţat că vor depune o plângere la Colegiul Medicilor.

Medicii legişti vor stabili, în următoarele săptămâni, cauzele decesului copilului.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici