Ancheta privind moartea fotbalistului Patrick Ekeng, finalizată. Medicul de pe ambulanţă, trimis în judecată

Procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti a finalizat ancheta privind moartea fotbalistului Patrick Ekeng, medicul Elena Mihaiela Duţă, delegat să asigure asistenţa medicală la meciul în care a decedat jucătorul, fiind trimis în judecată pentru ucidere din culpă.

1104 afișări
Imaginea articolului Ancheta privind moartea fotbalistului Patrick Ekeng, finalizată. Medicul de pe ambulanţă, trimis în judecată

Ancheta privind moartea fotbalistului Patrick Ekeng, finalizată. Medicul de pe ambulanţă, trimis în judecată

"Inculpata Duţă Elena – Mihaiela, având calitatea de medic specialist medicină de urgenţă şi fiind delegată să asigure asistenţa medicală de urgenţă la data de 06.05.2016 la partida de fotbal desfăşurată pe Stadionul ”Dinamo”, prin încălcarea obligaţiilor ce îi reveneau, a omis să ia măsurile care se impuneau şi anume - în primă fază evaluarea corectă a stării jucătorului Ekeng Ekeng Patrick Claude în funcţie de care trebuia să ia sau să dispună măsurile adecvate şi ulterior, după ce a constatat că pacientul se afla în fibrilaţie ventriculară, să aplice protocolul de resuscitare prevăzut de ghidurile pentru ”basic life suport”– sporind astfel un pericol însemnat pentru viaţa pacientului, pericol care nu a mai putut fi înlăturat, acesta decedând în ciuda intervenţiei ulterioare a personalului medical din cadrul Spitalului ”Floreasca”, neprevăzând rezultatul inacţiunii sale, deşi trebuia şi putea să prevadă producerea acestui rezultat", transmite Parchetul Capitalei.

Dosarul va fi judecat de Judecătoria Sectorului 2 Bucureşti.

Patrick Ekeng (26 de ani) a decedat pe 6 mai 2016, în timpul meciului Dinamo - Viitorul (3-3). Fotbalistul intrat pe teren în minutul 70 s-a prăbuşit pe gazon în preajma cercului de la centrul terenului, a fost dus la spital, dar după aproximativ 70 de minute de efectuare a manevrelor de resuscitare a fost declarat decedat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici