Andrei Chiliman a scăpat de controlul judiciar. Procurorii nu au mai cerut prelungirea măsurii

Fostul primar al Sectorului 1 al Capitalei, Andrei Chiliman, a scăpat de măsura controlului judiciar, în dosarul în care DNA Ploieşti îl acuză de complicitate la trafic de influenţă şi constituire de grup infracţional organizat, după ce procurorii nu au mai cerut prelungirea măsurii preventive.

441 afișări
Imaginea articolului Andrei Chiliman a scăpat de controlul judiciar. Procurorii nu au mai cerut prelungirea măsurii

Andrei Chiliman a scăpat de controlul judiciar. Procurorii nu au mai cerut prelungirea măsurii (Imagine Octav Ganea / Mediafax Foto)

Fostul primar Andrei Chiliam a fost scos de sub control judiciar în dosarul în care în iunie 2015 a fost pus sub urmărire penală şi reţinut pentru trafic de influenţă şi constituire de grup infracţional organizat, au declarat surse judiciare pentru MEDIAFAX. Aceleaşi surse precizează că măsura preventivă a expirat pe 12 iunie iar procurorii DNA Ploieşti nu au mai cerut prelungirea ei, pe motiv că s-au încheiat cercetările în dosar şi urmează să fie trimis în judecată.

Prin ridicarea controlului judiciar, Andrei Chiliman a scăpat de obligaţiile impuse încă din vara anului 2015, printre care să se prezinte săptămânal la secţia de poliţie şi să nu intre în sediul Primăriei Sector 1.

Chiliman a fost pus sub urmărire penală alături de Vlad Moisescu, fost trezorier al PNL, de Ioana Costescu, consiliera sa, şi de Ion Brad, fost consilier local.

Procurorii DNA Ploieşti au susţinut că "încă din anul 2004, după alegerile locale, la iniţiativa suspectului Moisescu Vlad Octavian, a fost constituit un grup infracţional organizat, compus din acesta, Costescu Ioana (consilier personal al primarului Chiliman Andrei şi interfaţa lui Moisescu Vlad Octavian la nivelul Primăriei Sectorului I Bucureşti), Chiliman Andrei Ioan şi Brad Ion (consilier local), grup care a avut drept scop comiterea unor fapte de corupţie şi asimilate acestora, care să genereze obţinerea unor comisioane cuprinse între 10% şi 15% din valoarea lucrărilor atribuite pe criterii clientelare, de la agenţii economici favorizaţi în câştigarea procedurilor de achiziţie publică, pe parcursul derulării contractelor încheiate cu primăria."

Anchetatorii notează că Vlad Moiesescu ar fi fost cel care solicita şi încasa comisioanele iar Andrei Chiliman, din funcţia de primar, ar fi garantat favorizarea "societăţilor agreate în cadrul procedurilor de atribuire a contractelor şi ulterior, pe parcursul derulării acestora."

Banii primiţi de la societăţile comerciale ar fi fost împărţiţi între suspecţi şi filiala PNL Sector 1, mai exact sumele de 300.000 lei respectiv 38.481.488 lei.


 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici