ANM: Cod galben de ploi şi vânt până marţi la ora 20.00. Temperaturile scad în următoarele zile - FOTO

Meteorologii au emis două avertizări cod galben de ploi, vânt şi ninsori la munte, una dintre ele fiind valabilă până marţi la ora 20.00. Ulterior, temperaturile scad foarte mult, vremea devenind rece pentru această perioadă a anului.

9976 afișări
Imaginea articolului ANM: Cod galben de ploi şi vânt până marţi la ora 20.00. Temperaturile scad în următoarele zile - FOTO

ANM: Cod galben de ploi şi vânt până marţi la ora 20.00. Temperaturile scad în următoarele zile - FOTO

Prima avertizare cod galben de ploi, intensificări ale vântului şi ninsori în zona montană înaltă intră în vigoare luni la ora 22.00 şi este valabilă până marţi la ora 20.00.

În intervalul menţionat va ploua pe arii extinse în sudul, centrul şi estul ţării, unde cantităţile de apă vor depăşi local 15...20 şi izolat 30 l/mp. Ploile vor avea şi caracter de aversă şi pe suprafeţe restrânse se vor semnala descărcări electrice. La munte, la altitudini mari, îndeosebi în nordul Carpaţilor Orientali, precipitaţiile vor fi şi sub formă de lapoviţă şi ninsoare.

Vântul se va intensifica mai ales în regiunile sudice şi sud-estice, cu viteze care ajung la 60 km/h, iar pe crestele montane rafalele vor depăşi temporar 70...80 km/h.

Al doilea cod galben intră în vigoare în noaptea de luni spre marţi şi va fi valabil până marţi la ora 14.00. În sudul Banatului, vestul şi nordul Olteniei şi în nordul Munteniei, precum şi în Munţii Banatului, Carpaţii Meridionali şi în Carpaţii de Curbură, cantităţile de apă vor depăşi local 25 l/mp şi izolat 40...50 l/mp.

Meteorlogii anunţă că ploile vor continua şi în următoarele zile, iar temperaturile vor scădea accentuat în toate regiunile, astfel că în zilele de 9 şi 10 noiembrie vremea va deveni rece pentru această perioadă din an.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici