ANPC verifică rechizitele, uniformele şi ghiozdanele înainte de începerea şcolii

Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor a demarat actiuni de verificare a rechizitelor, uniformelor si ghiozdanelor scolare, informează autoritatea.

355 afișări
Imaginea articolului ANPC verifică rechizitele, uniformele şi ghiozdanele înainte de începerea şcolii

ANPC verifică rechizitele, uniformele şi ghiozdanele înainte de începerea şcolii

Comisarii din cadrul Comisariatului Regional pentru Protecţia Consumatorilor Regiunea Bucureşti-Ilfov au efectuat verificări in complexul comercial Dragonul Rosu din comuna Dobroesti, judetul Ilfov si Coplexul Comercial Doraly din Comuna Afumati, judetul Ilfov:

Au fost aplicate 63 amenzi contraventionale in cuantum de 488.000 lei si 11 avertismente conform Legii 270/2017, insotite de planul de masuri de remediere a deficientelor constatate;

La un numar de 211.504 produse, in valoare de 1.098.939 lei, s-au constaat deficiente de informare a consumatorilor, respectiv netraducerea in limba romana a elementelor de caracterizare la rechizite, lipsa compozitie fibroasa si a instructiunile de intretinere la uniformele scolare si ghiozdane.

In timpul actiunilor de control s-au identificat acuarele fara documente de calitate, blocuri de desen la care s-a constatat ca nu respectau conditiile declarate in sensul ca pe coperta se declara ca au 20 file de A4 iar in urma verificarilor efectuate s-a constatat ca produsul continea 10 file/A4 albe si 1 fila roz, caiete de matematica la care s-a constatat ca nu respectau conditiile declarate, in sensul ca pe coperta se declara ca au 96 file de A4 iar in urma verificarilor efectuate s-a constatat ca produsul continea 85 file/A4.

Taguri:
anpc,
controale,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici