ANRE: Preţul gazelor naturale ar putea fi menţinut în 2010, în anumite condiţii

Preţul gazelor naturale ar putea fi menţinut în 2010, dacă nu vor fi temperaturi extrem de scăzute pe o perioadă îndelungată şi în lipsa unor probleme cu sistemul de transport, potrivit reprezentanţilor Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE).

270 afișări
Imaginea articolului ANRE: Preţul gazelor naturale ar putea fi menţinut în 2010, în anumite condiţii

ANRE: Preţul gazelor naturale ar putea fi menţinut în 2010, în anumite condiţii (Imagine: Mediafax Foto)

Preşedintele ANRE, Petru Lificiu, a declarat, marţi seara, că a făcut "un experiment" şi i-a întrebat pe şefii departamentelor autorităţii dacă preţurile pot fi menţinute, iar răspunsurile, cu o singură excepţie, au fost pozitive.

Tarifele vor putea fi păstrate dacă "nu vom avea cataclisme cu ger foarte mare" şi "nu se întâmplă probleme" în sistemul naţional de transport, a declarat el la B1 TV.

Lificiu susţine că preţurile gazelor plătite de consumatorii din România sunt cele mai reduse din UE, plasându-se la 50% din media Uniunii.

Secretarul de stat în Ministerul Economiei Tudor Şerban a declarat, luni, că preţul gazelor naturale va creşte în luna aprilie, iar persoanele cu o situaţie materilă dificilă vor fi sprijinite la plata facturii.

Lificiu a afirmat, în decembrie 2009, că preţul gazelor va fi menţinut cel puţin până la 1 aprilie.

Anul trecut, preţul plătit de populaţie pentru gaze naturale a scăzut cu 8%. Gazele furnizate în regim reglementat, respectiv la preţuri stabilite de ANRE, sunt cuprinse între 73,36 lei/MWh şi 96,48 lei/MWh, în funcţie de consum.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici