A doua zi de proteste! 4.000 de sindicalişti, aşteptaţi astăzi în Piaţa Victoriei

Aproximativ 4.000 de sindicalişti din sănătate, educaţie şi asistenţă socială afiliaţi la "Cartel Alfa" au fost aşteptaţi să participe, joi, la mitingul de la sediul Guvernului, protestatarii fiind nemulţumiţi de măsurile de austeritate impuse de Guvernul Boc. La miting au participat aproximativ 1.000 de persoane.

35 afișări
Imaginea articolului A doua zi de proteste! 4.000 de sindicalişti, aşteptaţi astăzi în Piaţa Victoriei

A doua zi de proteste! 4.000 de sindicalişti, aşteptaţi astăzi în Piaţa Victoriei (Imagine: Liviu Adascalitei/Mediafax Foto)

Aproximativ 1.000 de sindicalişti din asistenţă socială, educaţie şi sănătate s-au adunat, joi, în Piaţa Victoriei, pentru mitingul organizat de CNS Cartel-Alfa.

Sindicaliştii au autorizaţie de protest pentru minim două ore.

Oamenii strigă "Jos Guvernul" şi "Demisia".

Membrii Federaţiei Naţionale Sindicale din Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, FNS "Pro Asist", afiliată la CNS Cartel Alfa, au anunţat, miercuri, că vor fi prezenţi la protestele de joi, de la ora 11.00.

Salariaţii din asistenţă socială sunt nemulţumiţi de scăderea drastică a veniturilor în medie cu 40%, de îngrădirea începând cu anul 2010 prin acte normative a prevederilor constituţionale referitoare la negocierea, încheierea şi respectarea Contractelor Colective de Muncă şi de pierderea unor sporuri pentru condiţii deosebite de muncă, pentru orele suplimentare sau zilele de sâmbătă şi duminică lucrate.

Deficitul de personal creat de plecările masive din sistem, creşterea vârstei de pensionare, desfiinţarea protecţiei sociale a salariaţilor la concedieri colective sunt alte revendicări ale sindicalitştlor din asistenţa socială.

Aceştia mai cer renunţarea la toate măsurile de austeritate impuse de Guvern, o lege a salarizării care să aducă echitate în sistemul bugetar prin remunerarea în funcţie de nivelul pregătirii şi importanţa muncii.

Cei aproximativ 1.000 de protestatari de la "Cartel Alfa" au încheiat fără incidente mitingul din Piaţa Victoriei, urmând ca o delegaţie a sindicaliştilor să discute cu ministrul Muncii despre revendicările pentru care au ieşit în stradă.

Sindicaliştii din asistenţă socială, educaţie şi sănătate afiliaţi la Confederaţia "Cartel Alfa" au protestat, joi, timp de două ore, în Piaţa Victoriei, acţiunea încheindu-se în jurul orei 13.00.

Protestele "Cartel Alfa" continuă vineri, când în Piaţa Victoriei vor veni sindicalişti din sectorul economic, poliţie şi penitenciare, urmaţi, luni, de cei din administraţie şi chimie.

În cele trei zile în care sindicaliştii "Cartel Alfa" vor protesta la sediul Guvernului circulaţia rutieră va fi restricţionată pe banda 1 de pe Şoseaua Kiseleff, pe tronsonul dintre strada Arh. Ion Mincu şi Piaţa Victoriei, între orele 10.00 şi 18.00.

Reprezentanţii Confederaţiei "Cartel Alfa" au spus că decizia de a continua acţiunile sindicale a fost luată din cauza măsurilor de austeritate fără precedent anunţate de Guvernul Boc.

Premierul Emil Boc a declarat, miercuri, la New York, că l-a mandatat pe ministrul Muncii să continue discuţiile cu liderii sindicali, dar că este nevoie de "raţionalitate" şi nu de politici populiste, insistând în continuare că măsurile de austeritate impuse de Guvern sunt necesare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici