Arafat: Toate cazurile medicale izolate trebuie anunţate la IGSU

Toate cazurile medicale izolate trebuie anunţate la Inspectoratu General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU), pentru a se acţiona unitar şi pentru a fi preluate cu eliopterele mai multe cazuri, a declarat, duminică, la comandamentul de iarnă de la Guvern, secretarul de stat Raed Arafat.

147 afișări
Imaginea articolului Arafat: Toate cazurile medicale izolate trebuie anunţate la IGSU

Raed Arafat (Imagine: Theodor Pana/Mediafax Foto)

"Aşa cum am spus, cel mai grav caz este cel din Robeasca. Am fost întrebat de ce femeia nu a născut acasă aşa cum s-a mai întâmplat în alte cazuri. Fac precizarea că sarcina nu este una obişnuită, copilul este aşezat transversal şi de aceea trebuie cezariană", a spus Arafat.

Femeia din Robeasca, la care încearcă să ajungă de duminică dimineaţă echipe de salvare atât din Buzău, cât şi din Brăila, este pe punctul de a naşte, fiind izolată în casa părintească din localitatea buzoiană, şi trebuie să ajungă urgent la un spital pentru cezariană. Ea era programată la operaţie, însă naşterea s-a declanşat mai devreme decât se preconiza. De la Buzău, spre Robeasca a plecat inclusiv o şenilată care a rămas blocată în nămeţi la un moment dat, fără a putea ajunge la destinaţie.

Raed Arafat a cerut insistent serviciilor de ambulanţă să sesizeze de urgenţă cazurile izolate şi să nu acţioneze singure.

"Mâine ar putea fi trimise şi elicoptere care să ia chiar mai mulţi pacienţi, de aceea trebuie să fie anunţate din timp, într-un singur dispecerat", a adăugat secretarul de stat.

Raed Arafat a mai spus că duminică dimineaţa au fost anunţate trei decese din cauza hipotermiei, diagnostic care se poate pune numai de către legişti.

"Fac apel la serviciile de ambulană şi unităţile de primiri urgenţe să anunţe orice deces la Ministerul Sănătăţii. Decesul prin hipotermie se pune numai după necropsie, iar aceste informări se fac numai de Ministerul Sănătăţii", a precizat secretarul de stat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici