Are nume de jucărie şi un job complicat: Toi este una dintre câinii mascaţilor de la Iaşi

  • Toi are 5 ani şi este câine poliţist
  • Vlad este poliţist SIAS şi este conductorul lui Toi
  • Toi este antrenat să intervină oricând alături de poliţiştii de la Serviciul de Intervenţii şi Acţiuni Speciale
3487 afișări
E jucăuş, îţi vine să-l iei în braţe şi să îl mângâi. Trebuie să ştii însă că Toi nu este un câine ca oricare altul. Este unul dintre câinii cu care mascaţii din Iaşi merg mereu în misiune.
 
Toi se antrenează în fiecare zi alături de conductorul său, Vlad, la fel ca orice poliţist. Cei doi sunt parteneri de patru ani şi se pot lăuda cu sute de misiuni îndeplinite. Vlad îl consideră pe Toi un membru al familiei şi sunt aproape tot timpul împreună.
 
”Preia totul din joacă, totul automat, e un câine de o inteligenţă rară. În cazul unui atac armat, el nu cunoaşte pericolul cum îl cunoaştem noi, el dacă ar fi lansat, în cazul unei luări de ostatici cu persoane înarmate, el îşi va face datoria să imobilizeze infractorul. Comanda lasă nu există, sugrumat, îi luăm aerul şi atunci trebuie să lase mergem pe ideea în momentul în care execut foc cu arma nu pot să îi spun glonţului "stai pe loc". Face parte din viaţa de zi cu zi, e ceva normal. Îl scoatem afară, mergem la plimbare, orice activitate o petrecem cu câinele. Concediul - câinele în portbagaj noi cu valizele în braţe”, a declarat Vlad, conductorul lui Toi şi poliţist SIAS.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici