Arhitecta Casei Poporului a murit. Anca Petrescu avea 64 de ani

Arhitecta care a proiectat Casa Poporului, Anca Petrescu, în vârstă de 64 de ani, a murit, miercuri, la Spitalul de Urgenţă Floreasca din Bucureşti, după ce intrase în comă la sfârşitul lunii septembrie, în urma unui accident rutier.

3542 afișări
Imaginea articolului Arhitecta Casei Poporului a murit. Anca Petrescu avea 64 de ani

Anca Petrescu (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

Fostul senator Marius Marinescu a precizat, pentru MEDIAFAX, că Anca Petrescu, cu care a fost coleg în PRM, a încetat din viaţă miercuri, la spital.

El a menţionat că informaţia i-a fost furnizată de către profesorul Ion Lascăr, şeful Secţiei de chirurgie plastică de la Spitalul de Urgenţă Floreasca.

Anca Petrescu era internată la Spitalul de Urgenţă Floreasca, iar de o lună era în comă, după ce a fost implicată într-un accident rutier în judeţul Timiş.

Anca Petrescu s-a născut în 20 martie 1949, la Sighişoara, iar în 1973 a absolvit Institutul de Arhitectură Ion Mincu.

În 1980 a fost desemnată să proiecteze Casa Poporului, în prezent Palatul Parlamentului.

În legislatura 2004-2008 a fost deputat din partea PRM.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici