Asociaţie a studenţilor: Doar unul din cinci călători CFR este student. Este deficit de vagoane

Preşedintele Asociaţiei naţionale a studenţilor, Petrişor Ţucă, a declarat, joi, că o cincime dintre călătorii care circulă cu CFR sunt studenţi, nefiind o cauză a numărului insuficient de locuri în trenuri. Acesta a mai spus că trenurile CFR circulă cu un deficit de vagoane de 50%.

1330 afișări
Imaginea articolului Asociaţie a studenţilor: Doar unul din cinci călători CFR este student. Este deficit de vagoane

Asociaţie a studenţilor: Doar unul din cinci călători CFR este student. Este deficit de vagoane

"Studenţii nu circulă foarte mult. CFR Călători ne-a spus că în anul calendaristic 2018 numărul total de bilete vândute pentru studenţi este 20% din numărul total. O cincime din călătorii pe CFR Călători sunt studenţi. Nu cred că o cincime blochează trenurile ţării. Aceeaşi societate ne spunea faptul că în momentul de faţă circulă cu un deficit de vagoane de 50%, adică materialul rualnt pe care-l pune la dispoziţie CFR călătorilor este în momentul de faţă cu 50% mai mic decât ar trebui să fie", a declarat, joi, preşedintele Asociaţiei naţionale a studenţilor, Petrişor Ţucă, înainte de întâlnirea cu premierul Viorica Dăncilă care are loc la Guvern.

Premierul Viorica Dăncilă a declarat că se va întâlni cu reprezentanţii studenţilor joi de la ora 13:00 pentru a vedea care sunt problemele prioritare pentru aceştia. De asemenea, ea a declarat că Guvernul vrea să creeze condiţiile pentru ca studenţii să rămână în ţară.

Ministrul Finanţelor a declarat joi, că vrea să condiţioneze gratuitatea studenţilor la transportul feroviar de performanţa academică . „De ce să nu fie încurajată situaţia la învăţătură? Să fie una foarte bună, fără restanţe, fără repetenţi”, a declarat Eugen Teodorovici.

Ministrul Transporturilor Răzvan Cuc a explicat, marţi, într-o conferinţă de presă, că vagoanele de tren sunt aglomerate din cauza rezervărilor făcute de studenţi. Această problemă ar putea fi rezolvată în curând, întrucât Ministrul Finanţelor a anunţat că Guvernul va adopta un act normativ prin care va limita numărul de călătorii gratuite cu trenul pentru studenţi. De asemenea, limita de vârstă a studenţilor pentru a beneficia de gratuitate va fi de 26 de ani.

Taguri:
studenţi,
trenuri,
cfr

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici