Autorităţile intervin pentru a limita efectele poluării pe mai multe râuri din judeţul Iaşi

Specialiştii de la Apele Române au instalat baraje absorbante şi acţionează cu utilaje şi echipamente pentru a limita efectele unei poluări cu uleiuri şi hidrocarburi pe patru râuri din judeţul Iaşi, care provin de la transformatoarele societăţii Fortus din municipiul Iaşi.

554 afișări
Imaginea articolului Autorităţile intervin pentru a limita efectele poluării pe mai multe râuri din judeţul Iaşi

Autorităţile intervin pentru a limita efectele poluării pe mai multe râuri din judeţul Iaşi (Imagine: Adi Piclisan/ Foto Mediafax)

Pentru limitarea efectelor poluării accidentale produse pe râurile Nicolina, Bahlui, Jijia şi Prut, de pe raza judeţului Iaşi, specialiştii din cadrul Administraţiei Naţionale Apele Române au instalat şapte baraje absorbante pe râurile Nicolina şi Bahlui, după ce uleiuri şi hidrocarburi provenind de la transformatoarele societăţii Fortus au pătruns, joi, în sistemul de apă pluvială, anunţă Ministerul Apelor şi Pădurilor.

"Deşi poluarea a fost parţial stopată la sursă cu materiale absorbante de către reprezentanţii societăţii, o parte din cantitatea de uleiuri şi hidrocarburi, sub formă de irizaţii, s-a propagat în aval, pe râul Nicolina", anunţă MAP.

De asemenea, autorităţile au împrăştiat material absorbant pe suprafaţa apei în amonte de barajele plutitoare, în vederea reţinerii şi colectării irizaţiilor şi s-a luat decizia amplasării suplimentare a unui baraj plutitor absorbant pe râul Jijia.

O cantitate mult mai mică de uleiuri şi hidrocarburi este prezentă sub formă de irizaţii şi pe râul Prut, astfel că, în baza acordului între Guvernul României şi Guvernul Republicii Moldova privind cooperarea pentru protecţia şi utilizarea durabilă a apelor Prutului şi a Dunării, Ministerul Apelor şi Pădurilor a informat ministerul de resort din Republica Moldova cu privire la situaţia apărută.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici