Avantajele dormitului pe burtă. În această poziţie, şi sforăitul este trimis la culcare

Dacă te numeri printre cei cărora nu le place să doarmă în decubit dorsal (pe spate), atunci este important să găseşti cea mai bună pernă, dar şi să ştii care sunt avantajele şi dezavantajele poziţiei.

1436 afișări
Imaginea articolului Avantajele dormitului pe burtă. În această poziţie, şi sforăitul este trimis la culcare

Potrivit doctorului Shelby Harris, director pentru sănătatea somnului la Sleepopolis, dormitul pe burtă poate ajuta la depăşirea simptomelor de reflux şi „i poate ajuta pe cei care suferă de apnee în somn”.

Chiar şi cei care sforăie în timpul somnului sunt ajutaţi de dormit pe burtă, deoarece odihna pe burtă le permite să-şi menţină căile respiratorii deschise.

În acelaşi timp, dormitul pe burtă trebuie să evite să exercite prea mult stres asupra anumitor părţi ale corpului. Neputând dormi complet pe burtă pentru că altfel ai avea faţa îngropată în pernă şi, prin urmare, nu poţi respira, ai tendinţa de a sta întins cu capul întors într-o parte şi cu un braţ sub pernă sau cu ambele braţe de-a lungul corpului.

Acest lucru poate provoca o oarecare durere în braţ şi la gât, la trezire. Pe termen lung pot apărea şi probleme de spate, pe lângă cele de gât. Mai mult decât atât, dormitul pe burtă ar putea cauza probleme de spate la unii oameni, deoarece deţine în esenţă o poziţie nenaturală a coloanei vertebrale.

Perna ideală pentru cei care dorm pe burtă ar trebui să ajute corpul să menţină cât mai mult posibil o postură neutră şi fără efort pe spate şi pe gât. Pernele ideale pentru cei care dorm în poziţie culcat trebuie să aibă o grosime mică, astfel încât capul să nu simtă prea multă tensiune.

Înălţimea ideală ar trebui să fie de aproximativ 7 centimetri. Potrivit unor cercetări, ar putea fi de asemenea util să plasaţi o altă pernă sub stomac, pentru a reduce arcuirea spatelui. Aşa că, pentru cei care dorm pe burtă, este important să caute o pernă cu grosime mică şi care să fie de preferinţă moale.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici