Avertismentul Forumului de Stomatologie: Peste 25% dintre români îşi pierd dinţii prea devreme

Stomatologii avertizează că peste un sfert din populaţia României suferă de edentaţie totală, adică de căderea dinţilor de pe arcadă, în special în mediul rural, poziţionând ţara noastră în topul statelor care înregistrează cele mai grave şi accentuate probleme dentare din Europa.

638 afișări
Imaginea articolului Avertismentul Forumului de Stomatologie: Peste 25% dintre români îşi pierd dinţii prea devreme

Avertismentul Forumului de Stomatologie: Peste 25% dintre români îşi pierd dinţii prea devreme

„Edentaţia totală ar putea deveni o afecţiune ce va ţine de domeniul trecutului, cercetarea ştiinţifică medicală stomatologică, tratamentele inovative , tehnologia şi echipamentele medicale de ultimă oră, demonstrând, în secolul XXI, că stomatologia contemporană îmbunătăţeşte substanţial calitatea vieţii unui pacient cu deficienţe dentare” a declarat stomatologul Florian Obădan, în cadrul celei de a IV-a ediţie a forumului "Sky Fast&Fixed".

Potrivit sursei citate, o treime dintr-un procent de aproximativ 70% dintre românii care ajung la medicul stomatolog prezintă o edentaţie accentuată în schimb ce mai mult de un sfert din populaţia totală a României, în special cea din mediul rural, suferă de o edentaţie totală, poziţionând ţara noastră în topul statelor care înregistrează cele mai grave şi accentuate probleme dentare din Europa.

"Principalii factori de risc, fumatul, alimentaţia, poluarea, coroboraţi cu nivelul de trai scăzut, al educaţiei medicale deficitare şi totodată, cu o igienă dentară precară sau inexistentă, la care se adaugă neprezentarea periodică la medicul dentist, conduc astăzi la statistici îngrijorătoare.(...) Din fericire, studiile recente arată că, în România, se înregistrează constant o creştere a interesului pacienţilor faţă de tratamentele cu implanturi dentare", reiese din comunicatul de presă al forumului.

Peste 500 de specialişti, medici şi tehnicieni dentari dezbat cele mai noi descoperiri în implantologie, în cadrul forumului "Sky Fast&Fixed", care are loc la Timişoara, între 17-18 noiembrie. Specialişti din Germania, Italia, Portugalia, Grecia, Spania, Bulgaria, Republica Moldova, India şi România vor prezenta o paletă cazuistică lărgită, stadiul cercetărilor ştiinţifice în stomatologia actuală şi inovaţii în tratamentele dentare.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici