Avertizare COD GALBEN de ploi şi vânt în Capitală şi 20 de judeţe. HARTA zonelor afectate. COD GALBEN de ceaţă în nouă judeţe

Meteorologii au emis o avertizare cod galben de ploi şi vânt pentru Bucureşti şi 20 de judeţe din sudul, vestul şi centrul ţării, valabilă începând de miercuri, ora 14.00, până joi, la ora 12.00.

7104 afișări
Imaginea articolului Avertizare COD GALBEN de ploi şi vânt în Capitală şi 20 de judeţe. HARTA zonelor afectate. COD GALBEN de ceaţă în nouă judeţe

Avertizare COD GALBEN de ploi şi vânt în Capitală şi 20 de judeţe. HARTA zonelor afectate. COD GALBEN de ceaţă în nouă judeţe (Imagine: Octav Ganea/ Mediafax Foto)

Potrivit avertizării emise de Administraţia Naţională de Meteorologie, ploile se vor extinde în cea mai mare parte a ţării. În Crişana, Banat, Oltenia, sud-vestul şi sudul Transilvaniei, iar seara şi noaptea şi în cea mai mare parte a Munteniei vor cădea cantităţi însemnate de apă, care vor depăşi local 25 de litri pe metru pătrat şi izolat 50 de litri pe metru pătrat.

Vântul se va intensifica treptat în vestul, în sudul ţării şi la munte, zone unde va atinge la rafală 50 de kilometri pe oră, iar pe arii restrânse 70 de kilometri pe oră.

În Munţii Banatului şi în Carpaţii Meridionali, trecător, precipitaţiile vor fi şi sub formă de lapoviţă şi ninsoare.

Avertizarea cod galben a fost emisă pentru Bucureşti şi judeţele Ilfov, Călăraşi, Giurgiu, Prahova, Dâmboviţa, Teleorman, Argeş, Vâlcea, Olt, Dolj, Gorj, Mehedinţi, Caraş-Severin, Timiş, Arad, Bihor, Alba, Hunedoara, Sibiu şi Braşov.

Atenţionare cod galben de ceaţă în nouă judeţe din nordul şi estul ţării

Meteorologii au avertizat că în judeţele Neamţ, Iaşi, Vrancea, Bacău, Vaslui, Galaţi, Botoşani, Suceava şi Covasna este ceaţă, în unele zone vizibilitatea fiind redusă sub 50 de metri.

Avertizarea nowcasting emisă miercuri de Administraţia Naţională de Meteorologie este valabilă până la ora 11.30, pe arii extinse în judeţele Neamţ, Iaşi, Vrancea, Bacău şi local în Vaslui, Galaţi, Botoşani şi Suceava.

De asemenea, judeţul Covasna este sub avertizare cod galben de ceaţă până la ora 10.00.

În judeţele avertizate cu cod galben, inclusiv pe drumurile naţionale şi europene, ceaţa reduce vizibilitatea sub 200 de metri şi, izolat, sub 50 de metri.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici