AVERTIZARE DE GER până sâmbătă. Temperaturile vor ajunge la minus 26 de grade Celsius

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, miercuri, o informare meteo de ger şi intensificări de vânt valabilă de miercuri de la ora 13:00 până sâmbătă la ora 10:00, fiind anunţate temperaturi de la minus 15 grade în nord-est, centru şi sud la minus 26 de grade în Transilvania.

7324 afișări
Imaginea articolului AVERTIZARE DE GER până sâmbătă. Temperaturile vor ajunge la minus 26 de grade Celsius

AVERTIZARE DE GER până sâmbătă. Temperaturile vor ajunge la minus 26 de grade Celsius (Imagine: Ovidiu Iordachi/Mediafax Foto)

Potrivit avertizării transmise de Administraţia Naţională de Meteorologie, în după-amiaza zilei de miercuri şi în cursul nopţii de miercuri spre joi, vântul va continua să prezinte intensificări în nord-estul, centrul ţării şi la munte, dar mai ales în regiunile sudice, spulberând sau viscolind zăpada.

Vremea se va răci treptat începând de joi, devenind deosebit de rece, geroasă mai ales noaptea şi dimineaţa în cea mai mare parte a ţării.

Cele mai scăzute temperaturi se vor înregistra în cursul nopţii de joi spre vineri, în special în nord-estul, centrul şi sudul ţării, unde minimele vor coborî frecvent sub minus 15 grade, ajungând până în jurul valorii de minus 26 de grade în estul Transilvaniei.

În timpul zilei vor fi temperaturi maxime cuprinse între minus 10 şi zero grade, potrivit ANM.

  • PROGNOZA METEO PENTRU JOI ŞI VINERI

JOI

ÎN ŢARĂ:

Joi, vremea va fi deosebit de rece, geroasă noaptea în cea mai mare parte a ţării. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări în prima parte a zilei, în nordul, nord-estul şi în centrul ţării, iar noaptea în vest şi nord-vest, unde pe arii restrânse va ninge slab, îndeosebi în zona Carpaţilor Orientali. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări izolate pe crestele montane înalte, iar la începutul intervalului şi în extremitatea sudică şi de sud-est. Temperaturile maxime se vor situa între -9 şi 0 grade, uşor mai ridicate pe litoral. Temperaturile minime se vor încadra de la valori în jur de -26 de grade în estul Transilvaniei până la -6  grade pe litoral. În zonele joase, local va fi ceaţă, asociată cu depunere de chiciură.

LA BUCUREŞTI:

Vremea va fi deosebit de rece, geroasă noaptea. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări spre sfârşitul intervalului, când vor fi condiţii de ceaţă şi chiciură. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de -4...-3 grade, iar cea minimă va fi de -16...-15 grade, mai scăzută la periferie.

VINERI

ÎN ŢARĂ:

Deşi valorile termice vor creşte în vestul ţării, vremea rămâne rece, iar în celelalte zone va fi deosebit de rece, geroasă mai ales dimineaţa şi noaptea. Cerul va fi temporar noros şi numai izolat şi trecător va fulgui la munte. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între -10 şi 0 grade. Temperaturile minime se vor situa de la -24 de grade în estul Transilvaniei până la 1 grad în Dealurile de Vest. În zonele joase, local va fi ceaţă şi chiciură, izolat persistentă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici