Avion acroşat de o cisternă la Cluj, pasagerii au fost debarcaţi. Investigaţie internă la Aeroportul “Avram Iancu”

Un avion al companiei Wizzair nu a putut decola, marţi, de pe Aeroportul Internaţional din Cluj, după ce a fost lovit de o cisternă cu apă, în urma incidentului pasagerii fiind debarcaţi, transmite corespondentul MEDIAFAX.

4278 afișări
Imaginea articolului Avion acroşat de o cisternă la Cluj, pasagerii au fost debarcaţi. Investigaţie internă la Aeroportul “Avram Iancu”

Avion acroşat de o cisternă la Cluj, pasagerii au fost debarcaţi (Imagine: Octav Ganea/ Mediafax Foto)

11:33 - Investigaţie internă la Aeroportul “Avram Iancu” după ce un avion a fost acroşat de o cisternă

Aeroportul Internaţional “Avram Iancu” Cluj a declanşat, marţi, o investigaţie internă pentru stabilirea cauzelor incidentului în care a fost implicat un avion a companiei Wizz Air, când un alimentator cu apă a atins fuselajul aeronavei, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit unui comunicat al Aeroportului Internaţional “Avram Iancu” Cluj transmis marţi, pasagerii vor pleca spre Basel cu altă aeronavă.

“În timpul alimentării cu apă a aeronavei companiei Wizz Air care urma să efectueze zborul spre destinaţia Basel, cu decolare de pe Aeroportul Internaţional Cluj la ora 07:20, nacela echipamentului de handling a atins fuselajul aeronavei. Operatorul aerian a demarat verificări tehnice, urmând ca o altă aeronavă să decoleze spre Basel. Aeroportul a declanşat o investigaţie internă pentru stabilirea cauzelor acestui incident”, se arată în comunicat.

De asemenea, potrivit site-ului aeroportului clujean, cursa de Basel este programată să decoleze la ora 12.10.

Compania aeriană Wizz Air a anunţat că aeronava implicată în incident este supusă inspecţiilor tehnice obligatorii, iar pasagerii au primit alimente.

“Zborul Wizz Air W6 3371 de la Cluj-Napoca la Basel va înregistra întârziere după ce aeronava va fi supusă unor investigaţii tehnice neprevăzute din cauza unui incident petrecut în aeroport cu un camion care alimentează cu apă aeronava. Aeronava este supusă inspecţiilor tehnice obligatorii. Pentru a minimiza întârzierea, Wizz Air va aloca o altă aeronavă, de la o altă bază, pentru a efectua cursa Cluj-Napoca –Basel. Ora estimată a plecării este 12.30. Pasagerii au primit alimente, în conformitate cu politica Wizz Air şi cu reglementările UE. Wizz Air îşi cere scuze tuturor pasagerilor pentru orice neplăceri cauzate, dar siguranţa şi securitatea echipajului, pasagerilor şi aeronavei sunt prioritatea noastră numărul unu”, susţine compania aeriană.

Directorul operaţional al Aeroportului Internaţional din Cluj, Iuliu Pop, a declarat, pentru MEDIAFAX, că avionul care urma să decoleze către Basel a fost acroşat de un alimentator cu apă.

În urma incidentului, aeronava nu a mai decolat, iar pasagerii au fost debarcaţi.

"Un alimentator cu apă, un utilaj care alimentează avionul cu apă, a ridficat nacela mai sus decât era recomandat şi a atins avionul. Este vorba despre o aeronavă a companiei Wizzair care trebuia să decoleze spre Basel. Acum se fac verificările tehnice pentru a se vedea dacă aeronava poate decola sau nu", a declarat Iuliu Pop.

Potrivit acestuia, pasagerii debarcaţi se află în aeroport.

Citeşte şi: MEDIAFAX HEADLINES

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici