Avion Florenţa-Timişoara, evacuat: Patru pasageri au fost răniţi. Ce spun reprezentanţii Carpatair despre acest incident

Patru pasageri ai unui zbor pe ruta Florenţa - Timişoara au fost răniţi pe aeroportul din oraşul italian după ce aeronava a fost evacuată din cauza alertei de incendiu. La bordul avionului de tip Saab 2000 se aflau aproximativ 40 de persoane.

1874 afișări
Imaginea articolului Avion Florenţa-Timişoara, evacuat: Patru pasageri au fost răniţi. Ce spun reprezentanţii Carpatair despre acest incident

Avion Florenţa-Timişoara, evacuat. Patru pasageri au fost răniţi

Cel puţin patru pasageri au fost răniţi uşor în timpul procedurii de evacuare, iar mai multe persoane în vârstă sunt în stare de şoc.

Conform unor surse citate de TGcom, persoanele rănite sunt trei bărbaţi şi o femeie. Trei dintre victime au fracturi la membrele inferioare, iar a patra acuză dureri la coloana vertebrală. Deocamdată, nu se cunoaşte naţionalitatea victimelor.

Pilotul avionul companiei CarpatAir a decis evacuarea de urgenţă după ce în timpul manevrei de decolare izbucnise un incediu la unul dintre motoarele aparatului.

Aterizările şi decolările au fost suspendate scurt timp pe aeroportul din Florenţa.

Potrivit unor surse aeroportuare, se pare că nu a fost depistată nicio urmă de incendiu la vreun motor al aeronavei. Comandantul susţine însă că observase izbucnirea unui incendiu.

  • Carpatair: Nimeni nu a avut de suferit în urma incidentului din Florenţa. Pasagerii vin marţi în ţară

Potrivit unui comunicat de presă transmis de compania Carpatair, la bordul avionului Florenţa-Timişoara a avut loc o alarmă falsă de incendiu, pasagerii fiind evacuaţi.

"Pe timpul rulajului către pista de decolare pe Aeroportul din Florenţa, în jurul orei 11.40, ora Italiei, echipajul aeronavei de tip Saab-2000 a zborului Florenţa-Timişoara, cu 45 de pasageri la bord, a sesizat declanşarea mesajului de alarmă de incendiu la motorul stâng, unul care ulterior s-a dovedit a fi fals. Pentru evitarea oricărui risc şi în conformitate cu procedurile standard pentru astfel de situaţii, echipajul a încetat imediat rulajul, a declansat sistemele de stingere a incendiului şi a evacuat aeronava", se arată în comunicat.

Potrivit sursei citate, "niciunul dintre pasagerii aflaţi la bord şi dintre membrii echipajului nu a avut de suferit".

Contactat de corespondentul MEDIAFAX, reprezentantul companiei Carpatair Paula Ardelean a declarat că pasagerii vor reveni în ţară cu o altă aeronavă, în cursul zilei de marţi.

"Toţi cei 45 de pasageri vor fi transportaţi în cursul zilei de mâine (marţi - n.r.) în România, cu o altă aeronavă", a spus Ardelean.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici