BACALAUREAT 2017. Autocar cu 30 de asistenţi pentru supraveghearea examenelor, trimis din Cluj la Huedin

ISJ Cluj a trimis la Huedin un autocar cu 30 de asistenţi, cadre didactice din Cluj-Napoca, pentru supravegherea examenului de Bacalaureat, pentru a preveni fraudele, în condiţiile în care oraşul este mic şi ”toată lumea cunoaşte pe toată lumea”.

488 afișări
Imaginea articolului BACALAUREAT 2017. Autocar cu 30 de asistenţi pentru supraveghearea examenelor, trimis din Cluj la Huedin

BACALAUREAT 2017. Autocar cu 30 de asistenţi pentru supraveghearea examenelor, trimis de la Huedin din Cluj

Şeful ISJ Cluj, Valentin Cuibus, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, că profesorii trimişi din Cluj-Napoca nu cunosc pe nimeni în Huedin şi nu au nicio legătură cu oraşul, transmite corespondentul MEDIAFAX.

”Oraşul Huedin este un caz special, are doar două unităţi de învăţământ, unde toată lumea cunoaşte pe toată lumea şi am considerat că, pentru siguranţa supraveghetorilor, a profesorilor şi a noastră este mai bine să trimitem toţi asistenţii, supraveghetorii, din Cluj-Napoca. Astfel, la fiecare probă trimitem un autocar din Cluj-Napoca la Huedin unde este un centru de examen de Bacalaureat, primul a fost trimis luni cu 30 de asistenţi pentru proba de română. Aceste cadre didactice trimise pentru supravegherea examenului nu cunosc pe nimeni în Huedin, nu au nicio legătură cu oraşul, astfel că lucrurile decurg bine”, a spus Cuibus.

Aceşti supraveghetori au depistat, luni, la centrul de Bacalaureat din Huedin, cinci elevi din aceeaşi clasă care au încercat să copieze la proba de limba şi literatura română, astfel că aceştia au fost scoşi din examen.

La nivelul judeţului Cluj s-au înregistrat, luni, şase elevi eliminaţi de la Bacalaureat pentru tentative de copiere, cinci din Huedin şi unul din Dej.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici