Bacalaureat de toamnă 2016: Elevii susţin ultima probă scrisă, cea la alegere a profilului

Absolvenţii clasei a XII-a care s-au înscris la a doua sesiune de Bacalaureat de anul acesta vor susţine, vineri, proba la alegere a profilului, la una din 10 materii la care pot opta.

639 afișări
Imaginea articolului Bacalaureat de toamnă 2016: Elevii susţin ultima probă scrisă, cea la alegere a profilului

Bacalaureat de toamnă 2016: Elevii susţin ultima probă scrisă, cea la alegere a profilului

A doua sesiune a examenului de Bacalaueat 2016 se încheie vineri cu proba la alegere, care se susţine la una din 10 materii: geografie, biologie, chimie, fizică, informatică, filosofie, logică, economie, psihologie sau sociologie.

Afişarea rezultatelor se va face în data de 29 august, până la ora 16:00, iar depunerea contestaţiilor se va face în aceeaşi zi între orele 16:00-20:00, urmând ca pe 1 septembrie să fie afişate rezultatele finale.

Pentru susţinerea examenului în a doua sesiune s-au înscris 42.261 de absolvenţi de liceu, potrivit datelor Ministerului Educaţiei. Dintre aceştia, 27.848 de candidaţi provin din promoţia curentă, iar 14.413
candidaţi provin din seriile anterioare.

În funcţie de forma de învăţământ absolvită, cei 42.261 de elevi înscrişi sunt distribuiţi astfel: 39.815 - zi, 1.027 - seral şi 1.419 - frecvenţă redusă.În sesiunea din iunie a examenului de Bacalaureat, au fost declaraţi respinşi 41.037 de candidaţi, rata de promovare fiind de 68,1%.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici