Bacău: Un angajat a murit acoperit de un mal de pământ în timp ce lucra la o reţea de canalizare

Un angajat al unei firme din judeţul Buzău a murit, marţi, după ce a fost acoperit de un mal de pământ, în timp ce lucra la reţeaua de canalizare din oraşul băcăuan Târgu Ocna, aflată într-un proces de reabilitare, Poliţia şi Inspectoratul Teritorial de Muncă deschizând o anchetă în acest caz.

117 afișări
Imaginea articolului Bacău: Un angajat a murit acoperit de un mal de pământ în timp ce lucra la o reţea de canalizare

Bacău: Un angajat a murit acoperit de un mal de pământ în timp ce lucra la o reţea de canalizare (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Bacău, muncitorul, în vârstă de 44 de ani, făcea lucrări într-un şanţ de aproximativ doi metri şi jumătate când, la un moment dat, un mal de pământ s-a surpat şi l-a acoperit pe bărbat, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Colegii muncitorului au sunat imediat la numărul de urgenţă 112 pentru a cere intervenţia unei ambulanţe, precum şi a unui echipaj al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bacău. Din păcate, echipele de intervenţie nu au mai putut face nimic pentru a-l salva pe bărbat, echipajul de pe Ambulanţă declarând decesul bărbatului.

"În acest caz, s-a declanşat o anchetă pentru a stabili în ce condiţii a avut loc accidentul de muncă, dacă a fost respectată legislaţia din punct de vedere al securităţii salariatului. Trebuie văzut dacă malurile şanţului în care lucra bărbatul erau consolidate corespunzător, aşa cum prevăd procedurile”, a declarat, marţi, corespondentului MEDIAFAX purtătorul de cuvânt al ITM Bacău, Dan Buftea.

În funcţie de rezultatele anchetei, Inspectoratul de Muncă Bacău va stabili sancţiunile pentru persoanele vinovate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici