Bărbatul acuzat că a omorât un fost primar din Alba a fost condamnat la 30 de ani de închisoare

Barsony Gligor, bărbatul acuzat că l-a omorât, în 2016, pe fostul primar din Lunca Mureşului, Ioan Rusu, a fost condamnat, miercuri, de Tribunalul Alba, la 30 de ani de închisoare cu executare. Decizia nu este definitivă, transmite corespondentul MEDIAFAX.

1128 afișări
Imaginea articolului Bărbatul acuzat că a omorât un fost primar din Alba a fost condamnat la 30 de ani de închisoare

Bărbatul acuzat că a omorât un fost primar din Alba a fost condamnat la 30 de ani de închisoare

Purtătorul de cuvânt al Tribunalului Alba, Sorina Cristorian, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că Barsony Gligor a fost condamnat la 30 de ani de închisoare cu executare şi daune morale de 300.000 de lei, pentru familia fostului primar din Lunca Mureşului, pe care l-a omorât, în 2016, cu mai multe lovituri de cuţit.

Decizia nu este definitivă şi poate fi atacată în zece zile de la comunicare, iar contestaţia va fi judecată la Curtea de Apel Alba Iulia.

Fostul primar PSD din Lunca Mureşului, Ioan Rusu, a fost ucis în 26 noiembrie 2016, în urma unui conflict spontan, potrivit procurorilor, cu Barsony Gligor, care a fost trimis în judecată în aprilie 2017.

Potrivit rechizitoriului, Barsony Gligor i-a aplicat victimei mai multe lovituri de cuţit, cauzându-i în jur de 20 plăgi, unele tăiate, altele înţepate, la nivelul capului, gâtului, palmelor, abdomenului şi genunchiului stâng, care i-au provocat decesul.

Surse judiciare, declarau, corespondentului MEDIAFAX, în urmă cu un an, că inculpatul şi victima au dus o luptă într-o zonă ferită de ochii oamenilor, la marginea comunei Lunca Mureşului, în urma căreia Ioan Rusu a murit.

”E clar că între ei s-a dus o luptă. Primarul a fost înjunghiat afară din maşina personală, iar apoi a urcat la volan, dorind să plece, însă nu a reuşit din cauza hemoragiei”, au declarat surse judiciare.

Barsony Gligor a refuzat să facă declaraţii în faza de urmărire penală, iar în faţa judecătorilor a spus doar că este nevinovat. El a fost acuzat pe baza probelor de sânge găsite în interiorul maşinii lui Ioan Rusu, dar şi pe hainele sale pe care le-a aruncat la un kilometru de locul faptei.

Inculpatul a declarat, în faţa magistraţilor, că petele sânge de pe pantaloni le-a avut după ce s-a lovit când a mers să aducă lemne din pădure.

Barsony Gligor a avut mai multe condamnări, fiind închis în total peste 20 de ani, pentru mai multe infracţiuni, între care viol şi furt. Ultima dată el a fost eliberat în 2014.

Ioan Rusu avea 62 de ani şi nu mai era primar în Lunca Mureşului când a avut loc incidentul.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici