Băsescu: Intuiesc presiune uriaşă a lui Voiculescu pe Ponta pentru ca arhiva Dunărea să stea secretă

Preşedintele traian Băsescu a declarat, miercuri, că intuieşte o presiune uriaşă a liderului conservator Dan Voiculescu pe premierul Ponta pentru ca arhiva Dunărea Operativ să nu fie desecretizată, putând exista legături cu Crescent.

271 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Intuiesc presiune uriaşă a lui Voiculescu pe Ponta pentru ca arhiva Dunărea să stea secretă

Dan Voiculescu (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Preşedintele a arătat că poate "să intuiască de unde pleacă nervozitatea simultană a două personaje, nu numai Plagiatorul Ponta ci şi Turnătorul Felix Voiculescu", făcând referire la momentul în care a cerut desecretizarea arhivei Dunărea Operativ, în CSAT, iar premierul s-a opus.

Băsescu a relatat că Ponta a invocat, la respingerea desecretizării, faptul că acest proiect nu fusese pus pe ordinea de zi a CSAT. Preşedintele a explicat că puntcul nu putea fi pus pe ordinea de zi pentru că s-ar fi vorbit prin toate ministerele despre intenţia de desecretizare a arhivei Dunărea.

"Orice speculaţie este posibilă. Intuiesc o presiune uriaşă a lui Voiculescu, pe Ponta, să nu se desecretizeze Dunărea Operativ", a mai spus şeful statului, la B1TV.

El a precizat că "Dunărea Operativ" nu este Crescent, dar, în schimb, "au existat legături între Dunărea şi Crescent".

Preşedintele a adăugat că mai mult de atât nu poate spune.

El a menţionat că "nervozitatea simultană" a lui Ponta şi a lui Voiculescu, atacurile furibunde legate de teren, arată ca "o reacţie de tip mafiot".

"Adică «ai vrut să te atingi de noi, stai că îţi dăm noi comisii parlamentare». Par aşa, exageraţi. Pur şi simplu puteau să facă o plângere la Parchet", a mai comentat şeful statului, considerând că cei din USL au nevoie de ceva care "să acopere şi bugetul şi Dunărea".

Întrebat dacă se vor găsi lucruri grave în aceste arhive, preşedintele a spus că el nu a văzut arhiva, dar în mod categoric, dacă SIE a hotărât că trebuie ţinută în regim de secretizare, probabil că sunt lucruri importante.

Despre posibilitatea de a găsi în aceste acte şi numele unor persoane şi legături între persoane, Traian Băsescu a răspuns: "Legături categoric se vor vedea, dar să nu credeţi că numele sunt cele adevărate, legea interzice deconspirarea acestor nume".

Preşedintele Traian Băsescu a spus că Dan Voiculescu "are impresia că libertatea lui stă în mâna preşedintelui".

Şeful statului a spus că liberatatea lui Vociulescu stă în ceea ce a făcut acesta, iar indiferent dacă Traian Băsescu este la Cotroceni sau nu, tot la puşcărie va ajunge fondatorul PC dacă a făcut ceva.

"Sunt foarte mulţi care au crezut că pe ei nu îi atinge legea, chiar şi şmecherii ăştia care îşi pun averea pe alte nume şi dau lecţii la televizor. Va fi greu să scapi", a mai comentat şeful statului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici