Băsescu: Le recomand celor care consideră că au fost arestaţi abuziv să se adreseze CEDO

Fostul preşedinte Traian Băsescu a declarat, luni, la B1, că le recomandă celor care consideră că au fost arestaţi în mod abuziv, să se adreseze Curţii Europene a Drepturilor Omului (CEDO), precizând că justiţia trebuie să aplice legea şi nu abuzul, iar arestul de la IGP este ”tortură”.

579 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Le recomand celor care consideră că au fost arestaţi abuziv să se adreseze CEDO

Traian Băsescu (Imagine: Marius Dumbraveanu/Mediafax Foto)

Traian Băsescu a declarat că răspunderea magistraţilor trebuie să existe, precizând că în prezent, primul reflex al procurorului este să îl bage pe inculpat la beci. ”Eu le recomant tuturor celor care consideră că au fost arestaţi abuziv, să se adreseze CEDO. Acest proces de guantanamizare trebuie să înceteze”, a afimat fostul preşedinte la B1 TV.

Băsescu a mai spus că ”un om ţinut în arest în mod abuziv, fără probe concrete, este tortură” şi că arestul de la IGP este de asemenea tortură.

”Nu voi renunţa, de dragul de a părea unul care e cu justiţia, orice s-ar întâmpla. Justiţia trebuie să aplice legea şi nu abuzul. Ce îţi e să îl ţii sub supraveghere?” a menţionat Băsescu.

Traian Băsescu a mai declarat că orice om are dreptul la demnitate şi şansa de a se apăra. ”Să fiu clar, nu discut cazul Elena Udrea, discut ceea ce mi se pare un derapaj de la ceea ce am lăsat să se contruiască în mandatul meu”, a mai afimat el.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici