Blocul alimentar al hotelului din Poiana Braşov unde au fost găsite alimente stricate, redeschis

Blocul alimentar al hotelului din Poiana Braşov unde în urmă cu o săptămână au fost găsite alimente mucegăite sau cu termen de valabilitate expirat de câteva luni a fost redeschis, după ce problemele au fost rezolvate, afirmă reprezentanţii Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor.

176 afișări
Imaginea articolului Blocul alimentar al hotelului din Poiana Braşov unde au fost găsite alimente stricate, redeschis

Blocul alimentar al hotelului din Poiana Braşov unde au fost găsite alimente stricate, redeschis

Reprezentanţii Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Braşov şi ai Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) au făcut un nou control, marţi, la blocul alimentar şi la restaurantul hotelului de cinci stele "Aurelius" din Poiana Braşov.

Potrivit reprezentanţilor CJPC, în urma constrolului s-a constatat că blocul alimentar a fost renovat, a fost schimbat mobilierul şi a fost înlocuit personalul responsabil.

În aceste condiţii, reprezentanţii CJPC şi ai DSVSA au decis ca blocul alimentar al hotelului să fie redeschis.

"Am constatat remedierea tuturor problemelor identificate săptămâna trecută, astfel că, din punctul nostru de vedere, restaurantul poate funcţiona normal. Remedierea promptă a acestor probleme ne bucură, dar asta nu i-a salvat pe administratorii complexului de sancţiunea noastră. Pentru cele constatate la primul control am amendat agentul economic cu suma de 50.000 lei", a declarat Claudiu Sorin Susanu, şeful CJPC Braşov.

Inspectorii Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor şi ai Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Braşov au descoperit, în 6 februarie, nereguli majore la blocul alimentar al Hotelului "Aurelius" şi au decis închiderea temporară a acestuia şi aplicarea unei amenzi de 50.000 lei. În urma controlului, DSVSA Braşov a restras autorizaţia sanitar-veterinară a blocului alimentar al hotelului şi au fost ridicate 15 kilograme de produse alimentare alterate: carne, produse din carne, peşte şi bânzeturi.

În ultima perioadă, reprezentanţii Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor şi ai Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Braşov au făcut verificări la toţi agenţii economici din Poiana Braşov care au legătură directă sau indirectă cu Festivalul Olimpic al Tineretului European, însă până în prezent nereguli majore au fost descoperite doar la Hotelul Aurelius. Hotelul nu se află pe lista unităţilor unde vor fi cazaţi sportivii sau delegaţiile la festival, dar acolo vor fi cazaţi o parte din reprezentanţii mass-media şi rude ale sportivilor sau turişti care vor veni la FOTE.

Aproximativ 1.450 de sportivi şi oficiali din 45 de ţări sunt aşteptaţi la Festivalul Olimpic al Tineretului European (FOTE), urmând să fie cazaţi la Poiana Braşov, în "satul olimpic" special amenajat, din care fac parte şase hoteluri.

Festivalul Olimpic al Tineretului European, ajuns la cea de-a 11-a ediţie, se va desfăşura în perioada 17-22 februarie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici