LIVE TEXT&VIDEO  Blue Air suspendă toate zborurile care pleacă din România până luni din cauza unei situaţii „neprevăzute”. Călătorii, lăsaţi cu ochii-n soare pe aeroporturi. Celulă de criză la Guvern

  • Din cauza unei popriri a conturilor de către Ministerul Mediului, compania Blue Air Aviation anunţă că sistează toate zborurile programate pentru plecare de pe aeroporturile din România, până luni, 12 septembrie 2022.
  • Compania spune că situaţia a venit la scurt timp după declaraţiile şefului ANPC.
5157 afișări
Imaginea articolului Blue Air suspendă toate zborurile care pleacă din România până luni din cauza unei situaţii „neprevăzute”. Călătorii, lăsaţi cu ochii-n soare pe aeroporturi. Celulă de criză la Guvern

UPDATE 22:30 Agenţiile de turism au intrat în panică

UPDATE 20:30 Românii blocaţi în străinătate, aduşi acasă cu avioane Tarom

Românii care au rămas blocaţi în străinătate după suspendarea zborurilor Blue Air vor fi aduşi acasă cu avioane Tarom, a anunţat marţi seara Dan Cărbunaru, purtătorul de cuvânt al Guvernului.

„Premierul a dispus ca prioritară să fie aducerea în ţară a cetăţenilor aflaţi pe aeroporturi din afara graniţelor”, a declarat la finalul şedinţei purtătorul de cuvânt al Guvernului.

Conform acestuia, românii pot solicita ajutor la secţiile consulare ale României, dar şi la numărul 0040751084537 din cadrul call centerului MAE.

UPDATE 20:10 Şedinţă la Guvern după suspendarea zborurilor Blue Air

Premierul şi miniştrii de resort discută marţi seara despre situaţia românilor afectaţi de suspendarea zborurilor Blue Air.

UPDATE 19:30 Situaţia de pe Otopeni, prin ochii angajaţilor de pe Otopeni, AICI

UPDATE 19:00 Drepturile pasagerilor

UPDATE 18:45 Purtătorul de cuvânt al aeroportului Otopeni: Au fost anulate 14 curse Blue Air

„Datoriile companiei Blue Air faţă de aeroport sunt semnificitative spre importante”, a mai spus oficialul aeroportului.

UPDATE 17:55 Ministrul Barna a cerut Blue Air să reia zbourile întrucât blocarea conturilor nu justifică o astfel de măsură

UPDATE 17:45 Ministrul Mediului, declaraţie de presă după scandalul Blue Air

Ministrul Mediului, Barna Tánczos, va susţine, marţi, de la ora 17.45, o declaraţie de presă, după ce compania Blue Air a transmis că, din cauza unei popriri a conturilor de către Ministerul Mediului, sistează toate zborurile programate pentru plecare de pe aeroporturile din România

UPDATE 17:30 Ciucă: Am discutat cu ministrul Mediului, Barna. Înţeleg că poprirea pe conturi a fost făcută de AFM. Am convocat o şedinţă, pentru că nu se poate ca 3.000 de români să nu poată veni în ţară din pricina acestei situaţii.

UPDATE Scandal pe Aeroportul Otopeni, după ce pasagerii Blue Air au fost informaţi că nu pot zbura

Pasagerii care ar fi trebuit să decoleze marţi de pe Aeroportul Otopeni au fost informaţi că Blue Air sistează toate zborurile programate pentru plecare de pe aeroporturile din România, după ce conturile le-au fost blocate.

Personalul aeronavelor, respectiv piloţii şi însoţitorii de zbor ai companiei, a fost trimis acasă, pentru că nu vor avea zbor de pe aeroporturile din România până în 12 septembrie.

Din cauza situaţiei create, pasagerii protestează în Aeroportul Otopeni.Ştirea iniţială: Blue Air anunţă că din cauza unei situaţii „neprevăzute”, constând în poprirea tuturor conturilor de către Ministerul Mediului, compania se află în imposibilitatea achitării costurilor curente, necesare pentru operarea zborurilor zilnice, motiv pentru care se vede obligată să sisteze toate zborurile programate pentru plecare de pe aeroporturile din România, până luni, 12 septembrie 2022.

Potrivit sursei citate, toate zborurile planificate din afară României către orice aeroport din România, marţi, vor fi operate conform orarului publicat.

„Din păcate, această blocare a tuturor conturilor bancare ale Blue Air a venit la scurt timp după declaraţiile publice şi instigările directe de „nu mai cumpăra bilete Blue Air” propagate în spaţiul public de către un reprezentant cu rang înalt al statului româm, respectiv preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), au condus la distrugerea semnificativă a încrederii pasagerilor în Blue Air, generând pierderi de peste 5 milioane de euro, prin reducerea volumului de vânzări bilete, la creşterea presiunii din partea furnizorilor cheie ai societăţii Blue Air Aviation S.A. de a achita sumele necesare operării zilnice în avans (lucru imposibil acum, în condiţiile popririlor tuturor conturilor societăţii) şi la blocarea tuturor discuţiilor purtate la Londra de acţionariatul Blue Air cu 2 mari firme de investiţii interesate în intrarea în acţionariatul Blue Air şi sprijinirea societăţii în recuperarea pierderilor suferite în cei 2,5 ani în care a trecut prin cele mai mari dificultăţi din întreaga istorie a industriei aeronautice mondiale”, potrivit comunicatului de presă.

Compania transmite că „declaraţiile şi acţiunile iresponsabile ale unui reprezentant al statului român, precum şi decizia intempensivă de blocare a tuturor conturilor bancare ale societăţii, au adus Blue Air în situaţia nedorită de a îşi reduce operaţiunile pentru perioada imediat următoare, cu scopul de a facilita finalizarea analizei impactului din partea investitorilor şi al obţinerii autorizaţiilor necesare în vederea discuţiilor cu investitorii”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici