Blue Air, pe un butoi cu pulbere. Scandal pe Aeroportul Otopeni, după ce pasagerii companiei au fost informaţi că nu pot zbura

Scandal, marţi, pe Aeroportul Internaţional „Henri Coandă”, după ce pasagerii care ar fi trebuit să decoleze au fost informaţi că nu mai pot zbura spre destinaţiile dorite din cauză că Blue Air sistează toate zborurile programate pentru plecare de pe aeroporturile din România.

2089 afișări
Imaginea articolului Blue Air, pe un butoi cu pulbere. Scandal pe Aeroportul Otopeni, după ce pasagerii companiei au fost informaţi că nu pot zbura

Blue Air, pe un butoi cu pulbere. Scandal pe Aeroportul Otopeni, după ce pasagerii companiei au fost informaţi că nu pot zbura

Pasagerii care ar fi trebuit să decoleze marţi de pe Aeroportul Otopeni au fost informaţi că Blue Air sistează toate zborurile programate pentru plecare de pe aeroporturile din România, după ce conturile le-au fost blocate.

Personalul aeronavelor, respectiv piloţii şi însoţitorii de zbor ai companiei, a fost trimis acasă, pentru că nu vor avea zbor de pe aeroporturile din România până în 12 septembrie.

Din cauza situaţiei create, pasagerii protestează în Aeroportul Otopeni.

În timpul scandalului de pe Aeroportul Otopeni, dar şi pe fondul altor situaţii conflictuale de pe alte aeroporturi din Europa, unde pasagerii curselor Blue Air nu s-au putut îmbarca, premierul Nicolae Ciucă a anunţat că a discutat cu ministrul mediului, Tanczos Barna, pentru a găsi o variantă de deblocare a situaţiei.

Probleme sunt şi pe alte aeroporturi europene, pentru că sunt anulate şi retururile zborurilor care nu au mai decolat în această după-amiază din Bucureşti.

„Bătaie de joc a Blue Air la adresa românilor în aeroportul din Malaga!!! Îmbarcare, debarcare, iar acum aşteptăm ca vitele în picioare fără a comunica cineva cu noi privind întârzierea”, scrie pe Facebook un pasager al cursei din Malaga, Spania, care nu s-a putut îmbarca.

Pentru ziua de marţi, de pe aeroportul Otopeni au fost anulate 14 din cele 15 zboruri operate de Blue Air, unul singur plecând spre Iaşi.

Blue Air anunţă că din cauza unei situaţii „neprevăzute”, constând în poprirea tuturor conturilor de către Ministerul Mediului, compania se află în imposibilitatea achitării costurilor curente, necesare pentru operarea zborurilor zilnice, motiv pentru care se vede obligată să sisteze toate zborurile programate pentru plecare de pe aeroporturile din România, până luni, 12 septembrie 2022.

Potrivit sursei citate, toate zborurile planificate din afară României către orice aeroport din România, marţi, vor fi operate conform orarului publicat.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
scandal,
otopeni,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici