Boc: Cine va ataca eliminarea pensiilor speciale să nu mai plângă pe umerii pensionarilor obişnuiţi

Premierul Emil Boc a ţinut, vineri, să precizeze că proiectul legii de recalculare a pensiilor speciale este considerat la acest moment ca fiind adoptat de către Parlament deoarece nu a făcut obiectul unei moţiuni de cenzură şi a arătat că speră ca nici să nu fie depusă o moţiune faţă de acest act.

1008 afișări
Imaginea articolului Boc: Cine va ataca eliminarea pensiilor speciale să nu mai plângă pe umerii pensionarilor obişnuiţi

Boc: Cine va ataca eliminarea pensiilor speciale să nu mai plângă pe umerii pensionarilor obişnuiţi (Imagine: Bogdan_Stamatin/Mediafax Foto)

El a amintit că proiectul de lege stabileşte că pensiile speciale vor fi recalculate conform principiului contributivităţii, fiind astfel eliminată suma care este plătită în prezent, dar pentru care beneficiarul nu a achitat contribuţii la buget.

"Să sperăm că legea nu va fi atacată de nimeni la Curtea Constituţională sau că cel puţin cei care o vor ataca nu vor mai plânge pe umerii pensionarilor obişnuiţi că li se reduce pensia, atât timp cât ei păstrează pensiile de lux", a spus Boc.

Într-o declaraţie transmisă anterior prin Biroul de Presă al Guvernului, premierul a arătat că intenţia PSD de a contesta la Curtea Constituţională legea care prevede eliminarea pensiilor de lux şi recalcularea pensiilor speciale, pentru care Guvernul şi-a angajat răspunderea, denotă că liderul PSD, Victor Ponta, îşi reconfirmă statutul de "baron al pensiilor de lux", deoarece doreşte să blocheze intrarea în vigoare a acestui proiect de lege şi, prin urmare, să fie menţinute pensiile de lux, inclusiv cele ale parlamentarilor.

Preşedintele PSD Victor Ponta a declarat joi că social-democraţii vor ataca luni la Curtea Constituţională, legea de recalculare a pensiilor pentru care Executivul şi-a angajat răspunderea în Parlament.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici