Boc: Pensiile nu vor mai putea fi plătite în România dacă sistemul nu este reformat

Pensiile nu vor mai putea fi plătite în România pe termen mediu şi lung, iar suma totală care va trebui transferată de la bugetul de stat către pensii va urca de la 1,7 miliarde euro la 4,6 miliarde euro, deoarece actualul sistem nu este sustenabil şi trebuie revizuit, a declarat premierul Emil Boc.

46 afișări
Imaginea articolului Boc: Pensiile nu vor mai putea fi plătite în România dacă sistemul nu este reformat

Boc: Pensiile nu vor mai putea fi plătite în România dacă sistemul nu este reformat (Imagine: Andreea Balaurea/Mediafax Foto)

El a arătat, într-un discurs susţinut în Senat, că în aceste condiţii deficitul cheltuielilor cu pensiilor va urca de la 3,1% din PIB la 6% din PIB.

"Pensiile parlamentarilor dispar, dar nu cred că acest lucru ne deranjează. Vremea privilegiilor a trecut, iar textul constituţional conform căruia toţi sunt egali în faţa legii trebuie aplicat şi în privinţa pensiilor", a spus Boc senatorilor.

Senatul a decis, luni, să-l invite, "instituţional" şi constructiv, pe premierul Emil Boc la dezbaterile asupra proiectului de lege privind sistemul unitar de pensii publice.

"Aş vrea să precizez că invitaţia este, evident, o invitaţie pe care o facem la modul instituţional, dar şi la modul constructiv. Nu este vorba de o chestiune politică. Este necesar ca primul-ministru să fie prezent la un moment atât de important. Vă rog să-i transmiteţi invitaţia noastră de a fi prezent în cadrul dezbaterii, când va considera că este util şi posibil", a declarat, luni, preşedintele Senatului, Mircea Geoană.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici