Carmen Dan îi cere premierului DEMITEREA şefului Poliţiei Române, iar şefilor de la Serviciile Omoruri şi Control Intern Brigada Rutieră le solicită să facă un pas în spate

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a anunţat, marţi, că a transmis premierului solicitarea de a îl demite pe şeful Poliţiei Române, Bogdan Despescu. Cauza, explicaţiile lacunare privind menţinerea în sistem a poliţistului suspectat de pedofilie.

5764 afișări
Imaginea articolului Carmen Dan îi cere premierului DEMITEREA şefului Poliţiei Române, iar şefilor de la Serviciile Omoruri şi Control Intern Brigada Rutieră le solicită să facă un pas în spate

BREAKING: Carmen Dan îi cere premierului DEMITEREA şefului Poliţiei Române, iar şefilor de la Serviciile Omoruri şi Control Intern Brigada Rutieră le solicită să facă un pas în spate

"Am transmis premierului propunerea de schimbare din funcţie a şefului Poliţiei Române", a declarat Carmen Dan.

În locul chestorului Bogdan Despescu ar urma să fie împuternicit Cătălin Ioniţă, actualul şef al Direcţiei Generale Anticorupţie.

Totodată, ministrul de Interne a cerut marţi ca şefii de Servicii de la Omoruri şi Control Intern din cadrul Brigăzii Poliţiei Rutiere să facă un pas în spate, adică să demisioneze, după cazul în care un poliţist a fost depistat ca fiind pedofilul surprins de camerele de supraveghere în lift.

"Aştept ca şeful Serviciului Omoruri să facă un pas în spate. Aşa cum aştept ca şeful de la Control Intern din Brigada Rutieră a facă un pas în spate", a declarat ministrul de Interne, Carmen Dan, în conferinţa în care a anunţat şi că a cerut premierului demiterea şefului Poliţiei Române, Bogdan Despescu.

Carmen Dan a afirmat că este total nemulţumită de lipsa de asumare din sistem după cazul poliţistului identificat ca fiind autorul actelor de hărţuire sexuală asupra unor copii. De altfel, la audieri a reieşit că este posibil ca acesta să fi comis în mod repetat faptele, deşi dosarele au rămas până acum cu autor necunoscut.

"Am înţeles că nimeni dintre şefi nu a înţeles să îşi asume o responsabilitate, deşi acesta era suspect încă din 2009, a fost menţinut în Poliţie. (...) ce s-a întâmplat cu cazul din 2015, care a mers la Parchetul Judecătoriei Sectorului 5 şi apoi la Serviciul de Control Intern al Brigăzii Rutiere? De atunci s-a stat cu o lucrare, iar între timp acesta avea şi activitate operativă, ultima amendă fiind cea din luna decembrie", a mai spus ministrul de Interne.

Aceasta a precizat că este greu de înţeles cum nimeni din proximitatea poliţistului nu a ştiut de devierile sale comportamentale.

"I-am cerut domnului Despescu să aibă discuţii cu domnul Gavriş, de la Serviciul Omoruri. Aflăm că cel din 2009 s-a prescris. Explicaţiile de aseară le apreciez lacunare", a mai spus Carmen Dan.

Cine este şeful Poliţiei Române, Bogdan Despescu

Chestorul Bogdan Despescu a fost numit şef al Poliţiei Române, în locul lui Petre Tobă, în decembrie 2015.

Bogdan Despescu a fost propus în funcţia de inspector general al Poliţiei Române de către ministrul Petre Tobă, care a condus IGPR până când a fost învestit în funcţia de ministru al Afacerilor Interne.

Decizia de numire semnată de premierul Dacian Cioloş.

Noul inspector general al Poliţiei Române a absolvit Academia de Poliţie "Alexandru Ioan Cuza" în anul 1995, ulterior ocupând diferite funcţii în inspectoratelor de poliţie ale judeţelor Buzău, Prahova şi Constanţa. Din 20 iulie 2014, Bogdan Despescu a ocupat funcţia de inspector şef al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa.

Chestorul de poliţie Bogdan Despescu are 45 de ani, este căsătorit şi are un copil.

Cine este Cătălin Ioniţă, propunerea lui Carmen Dan pentru şefia Poliţiei Române

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, l-a propus, marţi, ca înlocuitor pentru Bogdan Despescu, actualul şef al Poliţiei Române, pe Cătălin Ioniţă, care ocupă acum funcţia de director general al Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA).

În vârstă de 41 de ani, Cătălin Ioniţă a fost numit director general al Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA) în 2016.

Între 2014 - 2016, el a deţinut funcţia de director al Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice, iar între 2012 - 2013 a fost director adjunct al Direcţiei de Investigare a Fraudelor din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române.

Anterior, a fost pe rând şef serviciu al Serviciului de combatere a corupţiei şi a infracţiunilor comise în sfera instituţiilor bugetare din cadrul Direcţiei de Investigare a Fraudelor, şef serviciu al Serviciului de Investigarea Fraudelor din cadrul Poliţiei Sector 1 şi ofiţer specialist în cadrul Serviciului de Investigarea Fraudelor din cadrul Poliţiei Sector 1.

Cătălin Ioniţă este căsătorit şi are cinci copii.


 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici