Un colonel român, aflat în misiune oficială în Mali, a fost găsit MORT în camera de hotel | FOTO

Colonelul Cornel-Gheoghe Trifu, ataşat al apărării român în Republica Algeriană, cu extindere în Republica Mali, aflat în misiune oficială, a murit luni în camera de hotel din Bamako, unde era cazat, informează MApN, care precizează că primele date arată că ofiţerul a murit din cauze naturale.

18725 afișări
Imaginea articolului Un colonel român, aflat în misiune oficială în Mali, a fost găsit MORT în camera de hotel | FOTO

BREAKING Colonel român, aflat în misiune oficială în Mali, găsit MORT în camera de hotel (Foto: MApN)

„Colonelul Cornel-Gheorghe Trifu, ataşat al apărării român în Republica Algeriană Democratică şi Populară, cu extindere în Republica Mali, aflat în misiune oficială în Bamako, Mali, a decedat, astăzi, 4 martie, în camera de hotel în care era cazat. Din primele date, ofiţerul a decedat în cursul acestei dimineţi, din cauze naturale. Cazul este cercetat, conform procedurilor, de autorităţile judiciare maliene. Cauzele decesului vor fi stabilite cu exactitate după efectuarea autopsiei, care se va realiza la Spitalul Gabriel Touré din Bamako”, au precizat reprezentanţii MApN, printr-un comunicat de presă.

Potrivit Ministerului Apărării, ofiţerul, în vârstă de 51 de ani, activa în Ministerul Apărării Naţionale din anul 1989, era căsătorit şi avea un copil.

Acesta era veteran al teatrului de operaţii Afganistan, şi, anterior acreditării ca ataşat român al apărării la Alger, a activat ca ataşat al apărării adjunct al României în Republica Franceză.

Ofiţerul a fost decorat cu Ordinul Virtutea Militară în grad de Comandor, cu însemn de război, pentru militari.

„Reprezentanţii Ministerului Apărării Naţionale au demarat demersurile prin care să fie permisă, după finalizarea procedurilor de cercetare impuse de legislaţia maliană, repatrierea trupului neînsufleţit al militarului. Conducerea M.Ap.N. îşi exprimă profundul regret pentru această pierdere şi transmite condoleanţe familiei îndoliate”, mai arată Ministerul în sursa citată.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici