Curtea de Apel Craiova a RESPINS revizuirea adopţiei internaţionale în cazul Sorinei/ Procurorul care a luat-o cu forţa pe fetiţa de 8 ani rămâne în funcţie | VIDEO

Magistraţii Curţii de Apel Craiova a respins, joi, cererea de revizuire a adopţiei internaţionale în cazul Sorinei, fetiţa din Baia de Aramă, adoptată de familia din SUA. Astfel, adopţia rămâne valabilă. De asemenea, Secţia pentru procurori în materie disciplinară a CSM a respins, joi, solicitarea Inspecţiei Judiciare de suspendare a Mariei Piţurcă, procurorul care a luat-o cu forţa pe Sorina, fetiţa de 8 ani din Baia de Aramă, ca să o ducă la familia sa adoptivă, au precizat pentru MEDIAFAX reprezentanţi CSM.

3153 afișări
Imaginea articolului Curtea de Apel Craiova a RESPINS revizuirea adopţiei internaţionale în cazul Sorinei/ Procurorul care a luat-o cu forţa pe fetiţa de 8 ani rămâne în funcţie | VIDEO

BREAKING Curtea de Apel Craiova a RESPINS revizuirea adopţiei internaţionale în cazul Sorinei/ Protest pentru fetiţa de 8 ani în faţa Curţii de Apel | VIDEO

UPDATE ora 13.36 Secţia de procurori respinge suspendarea din funcţie a procurorului care a luat-o cu forţa pe Sorina

Reprezentanţii Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) au declarat, pentru MEDIAFAX, că Secţia pentru procurori în materie disciplinară a CSM a respins, joi, solicitarea Inspecţiei Judiciare de suspendare a Mariei Piţurcă, procurorul care a luat-o cu forţa pe Sorina, fetiţa de 8 ani din Baia de Aramă, ca să o ducă la familia sa adoptivă.

Pe 2 iulie, Inspecţia Judiciară anunţa că a început cercetarea disciplinară faţă de procurorul Maria Piţurcă, care a intervenit în cazul fetiţei din Mehedinţi, şi că propune suspendarea sa până la finalizarea anchetei. Piţurcă este cercetată pentru manifestări ce dăunează prestigiului justiţiei. "Există indicii cu privire la săvârşirea abaterilor disciplinare constând în „manifestări care aduc atingere onoarei sau probităţii profesionale ori prestigiului justiţiei, săvârşite în exercitarea sau în afara exercitării atribuţiilor de serviciu” şi respectiv „exercitare a funcţiei cu rea-credinţă sau gravă neglijenţă, dacă fapta nu întruneşte elementele constitutive ale unei infracţiuni”, se arată într-un comunicat de presă al Inspecţiei Judiciare.

Procurorul Maria Piţurcă, de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Craiova, care a participat la preluarea fetiţei de 8 ani din Mehedinţi, a susţinut că nu a tras de copil în timpul intervenţiei şi că a încercat să o ia în braţe. „Nu am tras de copil. Am încercat să nu apăs, să nu ... Am încercat să-l iau în braţe. Am reuşit să o iau în braţe şi am dus-o în braţe la tată. Nu s-a mai filmat. Şi ea va fi oricum examinată fizic şi vom vedea dacă are vreun semn sau nu. Am intervenit pentru a înceta starea de deţinere ilegală a acestui copil”, a spus Maria Piţurcă.

Magistraţii Curţii de Apel Craiova a decis să respingă, joi, cererea procurorului general, Bogdan Licu, de revizuire a adopţiei internaţionale, în cazul Sorinei, fetiţa de 8 ani, din Baia de Aramă, care a fost crescută de un asistent maternal timp de mai bine de 5 ani şi din casa căruia fata a fost luată cu mascaţii la începutul lunii iulie. Astfel, decizia iniţială, prin care s-a încuviinţat adopţia internaţională a fetiţei în vârstă de 8 ani rămâne valabilă. În acest dosar, decizia este definitivă.

La Judecătoria Slatina urmează să se judece în data de 20 iulie ordonanţa preşedinţială pentru a se decide dacă Sorina poate pleca din ţară, în SUA, împreună cu familia adoptivă.

UPDATE ora 13.23 Curtea de Apel Craiova a respins revizuirea adopţiei internaţionale în cazul Sorinei

Magistraţii Curţii de Apel Craiova au respins, joi, cererea de revizuire a adopţiei internaţionale în cazul Sorinei, fetiţa din Baia de Aramă, adoptată de familia din SUA. Astfel, adopţia rămâne valabilă.

Magistraţii Curţii de Apel Craiova a decis să respingă, joi, cererea procurorului general, Bogdan Licu, de revizuire a adopţiei internaţionale, în cazul Sorinei, fetiţa de 8 ani, din Baia de Aramă, care a fost crescută de un asistent maternal timp de mai bine de 5 ani şi din casa căruia fata a fost luată cu mascaţii la începutul lunii iulie.

Astfel, decizia iniţială, prin care s-a încuviinţat adopţia internaţională a fetiţei în vârstă de 8 ani rămâne valabilă.

În acest dosar, decizia este definitivă.

„S-a dezbătut cererea de revizuire formulată de procurorul general al României împotriva deciziei definitive prin care s-a încuviinţat adopţia. (...) Soluţia s-a pronunţat, cererea de revizuire a procurorului general a fost respinsă ca inadmisibilă. Hotărârea e definitivă, fără cale de atac. În acest proces nu se mai poate face nimic. Doar făcută o nouă cerere de revizuire când vor exista hotărâri definitive de condamnare pentru persoanele care au săvârşit infracţiune în acest dosar de adopţie. Rămâne să se judece şi cererea formulată de noi, cerere prin care am solicitat anularea adopţiei”, a declarat Victor Dumitrică, avocatul familiei Şărămăt.

Potrivit acestuia, în dosarul în care Curtea de Apel a respins cererea de revizuire, familia Sărămăt avea calitatea de intimat, cererea fiind a procurorului general.

O altă cerere similară a fost depusă de asistentul maternal, la Tribunalul Dolj, aceasta având termen în 27 iulie.

La Judecătoria Slatina urmează să se judece în data de 20 iulie ordonanţa preşedinţială pentru a se decide dacă Sorina poate pleca din ţară, în SUA, împreună cu familia adoptivă.

 


Zeci de persoane protestează, joi, în faţa Curţii de Apel Craiova, unde, la ora transmiterii acestei ştiri se judecă, în Camera de Consiliu, revizuirea hotărârii prin care s-a dispus adopţia internaţională în cazul Sorinei, fetiţa din Baia de Aramă.

Zeci de oameni au venit, joi, în faţa Curţii de Apel Cioava purtând în mâini hârtii pe care au scris mesaje precum „Dreptate pentru Sorina”, „Te iubit, Sorina”, „Nu cedăm, Sorina”.

Oamenii spun că au venit pentru a susţine familia care a crescut-o pe Sorina până la momentul în care a fost luată de familia de români, stabiliţi în SUA, care au adoptat-o pe micuţă.

Urmăriţi AICI imagini de la protestul pentru Sorina

La ora transmiterii acestei ştiri, Curtea de Apel Craiova urmează să ia o decizie în ceea ce priveşte revizuirea hotărârii definitive prin care s-a dispus adopţia internaţională a Sorinei.

Taguri:
protest,
adopţie,
sorina

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici