GRECO, un organism al Consiliului Europei, cere României informaţii despre proiectul privind legile justiţiei

Grupul de State împotriva Corupţiei (GRECO), un organism al Consiliului Europei, îndeamnă România să ofere, până pe 15 ianuarie 2018, informaţii în sensul pregătirii unui raport de evaluare despre proiectul privind legile justiţiei elaborat de Comisia parlamentară specială.

5316 afișări
Imaginea articolului GRECO, un organism al Consiliului Europei, cere României informaţii despre proiectul privind legile justiţiei

GRECO, un organism al Consiliului Europei, cere României informaţii despre proiectul privind legile justiţiei

Grupul de State împotriva Corupţiei (GRECO) a formulat o solicitare adresată României activând Regulamentul 34, care permite "proceduri ad hoc în situaţii excepţionale".

"În virtutea Regulamentului procedural 34, cerem şefului Delegaţiei României să ofere, până pe 15 ianuarie 2018, informaţii pentru pregătirea unui raport ad hoc pe tema proiectelor de amendamente legislative dezbătute în prezent de Parlament pe tema justiţiei (...)", informează GRECO într-un comunicat oficial.

Decizia de formulare a acestei solicitări adresate României a fost luată în cursul reuniunii plenare a GRECO, desfăşurată la Strasbourg.

Situaţia României ar urma să fie evaluată de GRECO în martie 2018.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici