Bucureştenii cu venituri până în 400 de lei, scutiţi de la plata serviciilor de apă şi canalizare

Bucureştenii ale căror venituri pe membru de familie sunt de până în 400 de lei şi care nu au datorii la serviciile de alimentare cu apă şi canalizare pot fi scutiţi, la cerere, de la plata acestora pentru perioada 1 iulie - 31 decembrie.

220 afișări
Imaginea articolului Bucureştenii cu venituri până în 400 de lei, scutiţi de la plata serviciilor de apă şi canalizare

Bucureştenii cu venituri până în 400 de lei, scutiţi de la plata serviciilor de apă şi canalizare (Imagine: Shutterstock/Publimedia)

Primăria Capitalei a anunţat, marţi, că pot beneficia de prevederile programului social toate familiile şi persoanele singure care locuiesc în Bucureşti, cu acte legale (de proprietate sau de închiriere), au cetăţenie română, venituri pe membru de familie mai mici sau egale cu 400 de lei şi nu au datorii la plata serviciilor de alimentare cu apă şi canalizare, având factura plătită inclusiv pe luna aprilie 2011.

Bucureştenii care doresc să fie scutiţi de la plata acestor servicii în semestrul doi al anului pot depune dosarele până în 31 mai, de luni până vineri, între orele 8.30 şi 16.30, la Centrul de asistenţă pentru persoane vârstnice din Şoseaua Ştefan cel Mare nr. 1-3, a precizat municipalitatea, într-un comunicat de presă.

Solicitanţii trebuie să prezinte acte doveditoare privind componenţa familiei, contractul locuinţei sau actul de închiriere a imobilului, veniturile realizate de membrii familiei sau de persoanele singure, o adeverinţă de la asociaţia de proprietari din care să reiasă că nu figurează cu restanţe la facturile de apă şi canalizare la data depunerii cererii de scutire, precum şi numărul persoanelor care locuiesc la adresa respectivă, înscrise în cartea de imobil şi luate în calcul la stabilirea cheltuielilor de întreţinere.

De asemenea, cei care doresc să beneficieze de scutirea plăţii serviciilor de alimentare cu apă şi canalizare trebuie să aducă certificatele de naştere ale copiilor sau hotărârea definitivă de încuviinţare a adopţiei, de încredinţare sau plasament familial al minorului, actul din care să rezulte calitatea solicitantului de tutore sau de curator, certificatul de căsătorie, acte din care să rezulte că un membru al familiei urmează o formă de învăţământ sau de încadrare în categoria persoanelor cu handicap accentuat sau grav ori în gradul I sau II de invaliditate, pentru persoanele aflate în întreţinere.

În cadrul primei etape a programului, în municipiul Bucureşti s-au depus 17 cereri pentru scutirea de la plata serviciilor de alimentare cu apă şi canalizare aferente perioadei 1 ianuarie - 30 iunie, în acest moment fiind disponibile fonduri pentru acoperirea cheltuielilor cu serviciile de apă şi calizare pentru un număr de aproximativ 3.000 de persoane, a precizat sursa citată.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici