Bucureştenii plătesc în 2011 aceleaşi taxe şi impozite ca în 2010

Bucureştenii vor plăti în 2011 aceleaşi taxe şi impozite ca şi în 2010, excepţie făcând proprietarii care au mai multe case şi cei cu autoturisme cu capacitate cilindrică peste 2.000 cmc, în cazul cărora se aplică majorările decise de Guvern.

82 afișări
Imaginea articolului Bucureştenii plătesc în 2011 aceleaşi taxe şi impozite ca în 2010

Bucureştenii plătesc în 2011 aceleaşi taxe şi impozite ca în 2010 (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Consilierii generali au aprobat, vineri, proiectul privind stabilirea nivelurilor impozitelor şi taxelor locale în Capitală pentru 2011, care prevede că acestea rămân la valorile din acest an.

Directorul Direcţiei Venituri din Primăria Capitalei, Lenuţa Boncotă, a declarat, înaintea votării proiectului, că acesta "nu prevede nicio majorare şi nicio creştere a taxelor şi impozitelor faţă de anul 2010".

Ea a precizat că proiectul are în vedere impozitele şi taxele stabilite prin prevederilor legale adoptate de Guvern.

Lenuţa Boncotă a explicat că în luna iulie, prin OUG 59 Guvernul a hotărât ca impozitele şi taxele să fie majorate.

Astfel, în Capitală, persoanele fizice care au în proprietate două sau mai multe clădiri vor plăti mai mult în 2011 cu 50 la sută pentru prima clădirea în afara celei de la adresa de domiciliu, cu 100 la sută pentru a doua clădire şi cu 225 la sută pentru cea de-a treia clădire şi următoarele.

Tot prin OUG 59/2010 s-au majorat taxele pentru autoturismele cu capacitate cilindrică mai mare de 2.000 cmc.

În octombrie, senatorii au respins OUG 59, care prevede că persoanele fizice care au în proprietate două sau mai multe clădiri datorează impozit majorat cu 65% pentru prima clădire în afara celei de domiciliu, cu 150% pentru a doua clădire, cu 300% pentru a treia clădire şi următoarele în afara celei de la adresa de domiciliu. Ordonanţa mai prevede majorarea impozitului pentru anumite categorii de mijloace de transport.

Ordonanţa de urgenţă va fi dezbătură de Camera Deputaţilor, în calitate de for decizional.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici