Bugetul Apărării, suplimentat cu 274 milioane de lei pentru industria de profil şi plata unui avion Spartan

Bugetul Ministerului Apărării Naţionale a fost suplimentat, din Fondul de rezervă al Guvernului, cu 274 milioane lei, în vederea susţinerii investiţiilor în industria de apărare, precum şi pentru plata în avans a ultimei tranşe destinate achiziţionării unui avion militar de tip Spartan.

250 afișări
Imaginea articolului Bugetul Apărării, suplimentat cu 274 milioane de lei pentru industria de profil şi plata unui avion Spartan

Bugetul Apărării, suplimentat cu 274 milioane de lei pentru industria de profil şi plata unui avion Spartan (Imagine: Mediafax Foto)

Suplimentarea bugetului Apărăii a fost decisă în şedinţa de marţi a Guvernului.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Executivului, Corneliu Calotă, în cadrul suplimentării bugetare, circa 132 milioane lei au fost alocate către industria de apărare, iar aproximativ 142 milioane lei sunt destinate ca plată în avans pentru 2015 în vederea achiziţionării celui de-al şaptelea avion tip Spartan din dotarea armatei.

Guvernul şi Comisia Europeană nu au ajuns la un acord privind suplimentarea anul viitor a cheltuielilor de apărare cu 0,3% din PIB, soluţia găsită la acest moment de către autorităţile române fiind suplimentarea Fondului de rezervă cu bani destinaţi inclusiv acestui domeniu.

Prin a doua rectificare bugetară din acest an, Ministerul Apărării a primit doar 140,8 milioane lei, pentru cheltuieli de întreţinere şi funcţionare a unităţilor militare, operaţionalizarea şi menţinerea în funcţiune a Formaţiunii medicale de tip ROL2 precum şi pentru plata integrală a avionului scurt mediu curier C27 J SPARTAN nr.6, iar 682 milioane lei au fost adăugaţi în Fondul de rezervă al Guvernului, pentru "intervenţii urgente".

În urmă cu două luni, bugetul Ministerului Apărării a fost suplimentat de Guvern cu 100 milioane lei, din Fondul de rezervă bugetară.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici