Video Bunul samaritean pentru şoferii înzăpeziţi pe Valea Prahovei. Cu o maşină bine echipată, Lucian Băitoiu se oferă voluntar să ajute

Singura persoană care ajută gratuit şoferii înzăpeziţi pe Valea Prahovei, un tânăr cu maşină echipată off-road şi cu troliu, face faţă cu greu solicitărilor. „Oamenii nu înţeleg că nu pot urca, mai ales la Cota 1400, dacă nu sunt echipaţi cu anvelope de iarnă, lanţuri”, spune acesta.

5835 afișări

Lucian Băitoiu, în vârstă de 30 de ani, are mult de lucru în această perioadă, cu maşina pe care o deţine: un autoturism echipat off-road, cu troliu. El face parte dintr-o echipă de salvare şi recuperare a vehiculelor imobilizate, drept urmare se oferă voluntar să ajute şoferii care rămân cu maşinile blocate în zăpadă.

„Şi noaptea, şi ziua, când e nevoie merg. Sunt singurul din zonă care face aşa ceva. Fie am fost chemat, fie am mers în patrulare şi când am văzut pe cineva care are nevoie am ajutat. Peste tot rămân şoferii înzăpeziţi. Eu am maşina echipată pentru misiuni de recuperare”, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, Lucian Băitoiu.

Acesta spune că sâmbătă a scos 9 maşini din zăpadă, iar duminică alte 10.

„Ca-n anul acesta nu a fost niciodată. Niciodată nu am avut atâtea solicitări. Am scos şi jeep-uri. De o lună e haos. Oamenii nu înţeleg că nu pot urca, mai ales la Cota 1400, dacă nu sunt echipaţi cu anvelope de iarnă, lanţuri. Scapă în şanţuri, nu ştiu să meargă dacă e gheaţă. Am scos şi străni şi români. Şi fac asta gratuit”, a adăugat Lucian.

Duminică, de exemplu, Lucian Băitoiu spune că s-a chinuit două ore să scoată o dubă care a rămas suspendată pe un bolovan.

La rândul său, Paul Dorneanu, vicepreşedintele Asociaţiei Salvatorilor Voluntari 4*4, al cărui membru este şi Lucian Băitoiu, a declarat că anul acesta au fost cele mai multe solicitări.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici