CAMIONUL DE CRĂCIUN: 17.000 de copii din Bistriţa primesc cadouri aduse din Germania, prin intermediul unor fundaţii - FOTO

Şaisprezece camioane cu daruri din Germania au ajuns, sâmbătă, în judeţul Bistriţa-Năsăud, 17.000 de copii din peste o sută de localităţi urmând să primească pachete cu alimente, dulciuri, jucării.

613 afișări
Imaginea articolului CAMIONUL DE CRĂCIUN: 17.000 de copii din Bistriţa primesc cadouri aduse din Germania, prin intermediul unor fundaţii - FOTO

CAMIONUL DE CRĂCIUN: 17.000 de copii din Bistriţa primesc cadouri aduse din Germania, prin intermediul unor fundaţii (Imagine: Eugen Gheorghe/Mediafax Foto)

În cadrul acţiunii "Camionul de Crăciun", organizată de Die Johanniter Unfall-Hilfe Lauf Germania în colaborare cu Asociaţia Tăşuleasa Social, 16 camioane au ajuns, sâmbătă dimineaţă, în Vama Bistriţa, unde zeci de voluntari ai asociaţiei le-au întâmpinat cu aplauze. Cu sprijinul Jandarmeriei, al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU), al Poliţiei şi voluntarilor, camioanele au pornit pe diferite rute să distribuie cadourile.

"Sunt 11 ani de când vine «Camionul de Crăciun» pe aceste meleaguri. Zona lui de acţiune e Tăşuleasa Social (cu sediul în Pasul Tihuţa - n.r.) într-o rază de 200 de kilometri. Ajungem şi în judeţul Suceava, şi în Mureş, şi la Cluj, dar majoritatea darurilor merg în Bistriţa-Năsăud. Aproximativ 30 la sută dintre copiii din zona rurală a judeţului Bistriţa-Năsăud primesc un cadou de la noi. În Germania, s-au împlinit 20 de ani de când se face această acţiune. E una jubileu, ca să zic aşa. Sunt foarte mulţi voluntari implicaţi, foarte multe instituţii care sprijină acest lucru şi cel mai important e că 17.000 de copii din Bistriţa-Năsăud primesc daruri de la noi", a spus, sâmbătă, preşedintele Asociaţiei Tăşuleasa Social, Alin Ulhmann Uşeriu.

El a explicat că, direct la Tăşuleasa Social, au venit 16 camioane dintre cele 29 care au ajuns în România.

"Este cel mai mare convoi care a venit la noi în toţi aceşti 11 ani. Cu bucurie spunem că unii dintre şoferi vor să vină la noi pentru că e o acţiune transparentă, frumoasă, e o acţiune pe care ei o aşteaptă cu bucurie. Îşi sacrifică toată vacanţa de Crăciun ca să participe la ea. Asociaţia Tăşuleasa Social are mulţi voluntari din alte judeţe, ceea ce ne bucură foarte mult. Au venit din Oradea, din Cluj, din Bucureşti. Pentru noi toţi e săptămâna bucuriei, a prieteniei. E foarte frumos şi bine că participă atât de multă lume. Bucuria pe care le-o facem copiilor cu această acţiune este foarte mare, mai ales că toţi copiii între 3 şi 14 ani dintr-o localitate primesc daruri de la noi, ceea ce înseamnă că nu trebuie noi să alegem cine să primească şi cine nu, cine e sărac şi cine nu, cine merită şi cine nu merită, iar acest lucru este cel mai spectaculos la această acţiune, că toţi copiii din peste 140 de localităţi vor primi un cadou de la noi", a adăugat el.

Potrivit lui Alin Ulhmann Uşeriu, un cadou are o valoare de 40 până la 50 de euro şi conţine obiecte de igienă personală, alimente, dulciuri, jucării, multivitamine.

"Este un cadou destul de consistent, cu daruri pentru toată familia. Distribuţia darurilor nu se va termina într-o zi, fiindcă mai avem şi persoane cu dizabilităţi pe listă, sunt unele locaţii la care nu putem ajunge decât în următoarele zile, cum e Pata din Cluj sau localităţi din Munţii Călimani. Dar peste 17.000 de copii aşteaptă astăzi (sâmbătă - n.r.) să primească un cadou de la noi şi până deseară sper să facem acest lucru, să ajungem la ei", a spus el.

Lorand Szüszner, manager regional Die Johanniter Unfall-Hilfe Lauf Germania, a declarat, la rândul său, că toţi camionagiii au venit cu plăcere în România pentru a aduce copiilor din Bistriţa-Năsăud cadouri de sărbători: "Încercăm să dezvoltăm bucuria de a dărui, lucrăm în Germania cu multe grădiniţe, şcolii şi familii. Anul acesta am strâns în jur de 50.000 de cadouri, dar care mai merg, în afară de România, şi în Albania şi Bosnia".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici