Cântăreţul Ilie Micolov, internat la Spitalul de Pneumoftiziologie din Bacău

Cântăreţul Ilie Micolov a fost internat la Spitalul de Pneumoftiziologie din Bacău în urmă cu două zile, având o patologie mixtă şi pulmonară, a declarat pentru MEDIAFAX Gabriel Gavrilă, managerul spitalului.

1158 afișări
Imaginea articolului Cântăreţul Ilie Micolov, internat la Spitalul de Pneumoftiziologie din Bacău

Cântăreţul Ilie Micolov, internat la Spitalul de Pneumoftiziologie din Bacău

Potrivit managerului spitalului, Ilie Micolov are o patologie mixtă şi pulmonară şi este internat la secţia pneumologie.

"În prezent este internat şi i se administrează tratament. Starea lui este mai bună", a explicat Gabriel Gavrilă, managerul spitalului.

Ilie Micolov, în vârstă de 61 de ani, s-a născut la Suceava şi a fost atras de muzică din copilărie.

"Până la muzică am fost economist la Direcţia Sanitară a judeţului Suceava. Birou, răspunderi sociale, până la 29 de ani. Atunci s-a ivit portiţa care m-a aruncat în muzică şi despre care eu cred că a fost o deraiere. M-am trezit deodată în artă şi îi mulţumesc lui Dumnezeu că am putut să fac la fel de bine", scrie artistul pe site-ul său oficial. O perioadă a fost consilier pe teme muzicale al radioului, a apărut în spectacolele Teatrului "Constantin Tănase" din Bucureşti şi a susţinut turnee alături de formaţia Romanticii.

În 1983, când avea 34 de ani, a compus melodia "Dragoste la prima vedere", care i-a adus recunoaşterea publicului. Succesul extraordinar cu "Dragoste la prima vedere", piesa pe care radioul public o difuza frecvent, i-a determinat pe cei de la Secţia de Cultură să-i propună imprimarea unui disc de autor, pe care l-a realizat împreună cu Mircea Drăgan. Piesa va beneficia, la 23 de ani de la lansare, de un videoclip. Albumul a fost reeditat de aproximativ 20 de ori, ajungând la 600.000 de exemplare vândute. "A fost un succes de piaţă. Poate că ochii Mariei Tănase - care au fost puşi pe copertă - m-au vegheat şi au făcut ca muzica mea să se vânda atât de bine!", spune Ilie Micolov pe site-ul său oficial.

Printre albumele pe care le-a lansat se numără "Cine te iubeşte", "Din Bucovina - muzica populară", "Ultima noapte de iubire".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici