Cardul de sănătate, nefuncţional luni dimineaţă în Capitală şi mai multe judeţe

Sistemul cardului de sănătate este nefuncţional luni dimineaţă, în urma unei pene de curent, au anunţat reprezentanţii Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS), probleme fiind semnalate la nivelul Capitalei, dar şi în alte regiuni.

755 afișări
Imaginea articolului Cardul de sănătate, nefuncţional luni dimineaţă în Capitală şi mai multe judeţe

Cardul de sănătate, nefuncţional luni dimineaţă în Capitală şi mai multe judeţe (Imagine: Gabriel Petrescu/ Mediafax Foto)

Sistemul informatic al cardului naţional de sănătate este nefuncţional luni dimineaţă din cauza unei pene de curent, iar reprezentanţii CNAS spun că în aproximativ două-trei ore ar trebuie să se rezolve problema.

„A fost o pană de curent la 9:00 dimineaţa şi au căzut serverele. În aproximativ două-trei ore sperăm să se rezolve”, au declarat reprezentanţii CNAS pentru MEDIAFAX.

Sistemul cardului de sănătate a costat peste 87,6 milioane lei fără TVA şi a fost implementat de asocierea HP România şi Novensys Corporation, având ca subcontractant SIVECO România.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici