Bani în plus pentru poliţişti şi jandarmi. Carmen Dan vrea plata orelor suplimentare pentru angajaţii Ministerului Afacerilor Interne

Ministrul de Interne a anunţat, luni, că MAI consideră necesară introducerea plăţii orelor suplimentare pentru angajaţii din subordine, Carmen Dan precizând că, dacă amendamentele care prevăd acest lucru, sunt adoptate în Parlament, primele plăţi vor putea fi făcute în iulie 2018.

3342 afișări
Imaginea articolului Bani în plus pentru poliţişti şi jandarmi. Carmen Dan vrea plata orelor suplimentare pentru angajaţii Ministerului Afacerilor Interne

Carmen Dan cere plata orelor suplimentare pentru angajaţii Ministerului Afacerilor Interne

"Am mai avut discuţii cu colegul meu, ministru al Justiţiei. O să vedeţi că există o zonă susţinută şi sprijinită în plan parlamentar şi aflată sub coordonarea ministerului Justiţiei. În perioada următoare se va discuta în Parlament OUG 92/2017 privind salarizarea personalului bugetar din fonduri publice. Am avut discuţii cu preşedintele Camerei Deputaţilor pentru susţinerea unor amendamente. Considerăm oportum ca intervenţiile în zona salarizării MAI să vizeze introducerea posibilităţii salarizării orelor suplimentare, pentru poliţişti şi jandarmi. Deficitul de personal cu care ne confruntăm este de aproape 24.000 de angajaţi", a declarat, luni seară, Carmen Dan.

Ministrul Afacerilor Interne a mai precizat că, în prezent, potrivit legii, orele suplimentare nu se compensează decât cu timp liber, iar de foarte multe ori, acest lucru este practic imposibil, din cauza deficitului de personal din structurile MAI. Carmen Dan a mai spus că, dacă respectivele amendamente vor fi promovate şi adoptate în Parlament, mecanismul ar putea funcţiona din luna aprilie, primele plăţi pentru orele suplimentare urmând a fi făcute în iulie 2018.

"Acordarea indemnizaţiei de 10% pentru jandarmi care va intra în vigoare din luna aprilie 2018 şi sper ca şi acest amendament va fi susţinut în Parlament", a mai arătat Carmen Dan.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici