Demisiile miniştrilor au ajuns pe masa premierului Sorin Grindeanu, care are la dispoziţie 15 zile să ia act şi să le transmită preşedintelui. Carmen Dan, ministru demisionar al MAI: Premierul e singur

Demisiile miniştrilor au ajuns, joi, la cabinetul premierului Sorin Grindeanu, care are la dispoziţie 15 zile să ia act şi să le transmită Administraţiei Prezidenţiale, şeful statului urmând să semneze decretele de revocare.

6729 afișări
Imaginea articolului Demisiile miniştrilor au ajuns pe masa premierului Sorin Grindeanu, care are la dispoziţie 15 zile să ia act şi să le transmită preşedintelui. Carmen Dan, ministru demisionar al MAI: Premierul e singur

Carmen Dan: Premierul e singur. Demisiile au fost depuse la SGG. Înţeleg că nu toţi au demisionat

"Demisiile au ajuns la cabinetul premierului joi, în jurul prânzului", au declarat pentru MEDIAFAX surse guvernamentale.

Potrivit articolului 6 al Legii de organizare şi funcţionare a Guvernului, demisia din funcţia de membru al Guvernului se anunţă public, se prezintă în scris primului-ministru şi devine irevocabilă din momentul în care s-a luat act de depunerea sa, dar nu mai târziu de 15 zile de la data depunerii.

Anterior, surse oficiale au precizat joi, pentru MEDIAFAX, că demisiile miniştrilor au ajuns joi la Secretariatul General al Guvernului şi urmează să fie trimise la cabinetul premierului Sorin Grindeanu, 

"Demisiile miniştrilor au ajuns joi la Secretariatul General al Guvernului şi urmează să fie trimise la cabinetul premierului Sorin Grindeanu. O parte dintre miniştri si-au ridcat exemplarul cu numărul de înregistrare", au precizat pentru MEDIAFAX sursele citate.

Demisiile devin efective doar dupa ce preşedintele Iohannis semnează decretele de revocare din funcţie.

Carmen Dan, a declarat, joi, că demisiile miniştrilor au ajuns la Secretariatul General al Guvernului şi că, din ce a înţeles, nu toţi miniştrii au demisionat, precizând că "premierul la momentul acesta este singur". 

"Mi-am dat demisia ieri, eu şi cred că mulţi alţi colegi ai mei, am înţeles că nu toţi, ieri când am fost chemaţi la CEx. (...) Premierul la momentul ăsta este singur, miniştrii şi colegii noştri sunt...(...) Eu cred că s-au înregistrat demisiile, nu ştiu, nu am această confirmare. Demisiile noastre au ajuns la Secretarul General al Guvernului. Cred că de aseară. Atât cât suntem unde suntem, continuăm să ne facem treaba limitându-ne la a face doar acele acte de administrare", a declarat ministrul demisionar al Afacerilor Interne.

Carmen Dan a reiterat ideea potrivit căreia nu i s-a propus funcţia de premier.

"Eu îndrăznesc să cred că am fost şi încă sunt un ministru de Interne bun", a completat Dan.

Tudorel Toader a transmis, joi, pe pagina sa de Facebook, că şi-a depus demisia din demnitatea de ministru al Justiţiei, din solidaritate cu membrii Guvernului.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici