Carmen Dan: Susţin abrogarea textului de lege privind pensionarea poliţiştilor la 44 sau până în 49 de ani

Ministrul de Interne, Carmen Dan, a precizat, luni, că susţine abrogarea textului de lege privind pensionarea poliţiştilor la 44 de ani sau până în 49 de ani, menţionând că îşi doreşte ca şi parlamentarii să susţină această propunere, iar poliţiştii să se pensioneze la vârsta normală.

9399 afișări
Imaginea articolului Carmen Dan: Susţin abrogarea textului de lege privind pensionarea poliţiştilor la 44 sau până în 49 de ani

Carmen Dan: Susţin abrogarea textului de lege privind pensionarea poliţiştilor la 44 sau până în 49 de ani

„Eu susţin în continuare şi chiar îmi doresc ca şi colegii mei parlamentari să fie alături de noi în acest demers şi să abrogăm acel text de lege care permitea ieşirea din sistem la vârste de 44 de ani sau la vârste de până în 49 de ani”, a spus Carmen Dan, după întâlnirea avută luni cu parlamentarii PSD, la Parlament.

„Acest text de lege care este în corelare cu prevederile Legii 223 este acel faimos articol 69 din Statutului poliţistului. Şi în acest moment există această propunere şi cred că va fi susţinută şi de către colegii mei. În acest sens am primit eu asigurări de abrogare din Legea Statutului poliţistului. Va rămâne vârsta normală”, a adăugat Carmen Dan.

Ea a spus că a reluat, luni, discuţia pe care a început-o săptămâna trecută cu grupul parlamentar PSD din Camera Deputaţilor, pe tema modificărilor aduse Statutului poliţiştilor.

Pe 16 octombrie, ministrul de Interne, Carmen Dan preciza că se află în discuţii cu sindicatele pentru modificarea prevederilor Statutului poliţistului privind articolul care permite încetarea raporturilor de serviciu cu drept la pensie la vârstă.

“Pensionările din ultima perioadă au avut drept cadru legal două acte normative: Legea 223 privind pensiile militare, lege votată în Parlament aproape în unanimitate (...) şi Statutul poliţistului, modificat de guvernul Cioloş în sensul în care permite pensionarea în anumite situaţii chiar şi la 45 de ani. (…) Ordonanţa 21/2016 de modificare a Statutului Poliţistului a fost emisă de guvernul tehnocrat în cursul anului trecut, în urma unei înţelegeri cu sindicatele poliţiştilor (…) Am propus amendarea acestui articol în cadrul dezbaterilor pe care le avem în prezent cu sindicatele pentru modificarea Statutului poliţistului. Eu vreau acest lucru. Sper să am de partea mea şi înţelepciunea sindicatelor în acest sens”, a spunea ministrul de Interne, Carmen Dan, chemată în Parlament, la Ora Guvernului.

Carmen Dan a precizat că sunt situaţii în care un pensionar se poate reîncadra în minister, beneficiind de posibilitatea de a cumula pensia cu salariul, respectiv, este încadrat pe o funcţie la cabinetul demnitarului, conform Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului 32/1998 privind organizarea cabinetului demnitarului din administraţia publică centrală, dacă este numit ca demnitar, secretar de stat sau ministru, sau în cazul în care câştigă un concurs pentru ocuparea unui post de funcţionar public sau funcţionar contractual.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici