Carpatair a efectuat un zbor tehnic pentru a vedea efectele cenuşei vulcanice asupra avioanelor

Compania Carpatair a efectuat luni, pe ruta Bucureşti-Timişoara şi retur, un zbor tehnic, pentru a verifica gradul de poluare a atmosferei şi efectele eventuale asupra aeronavelor, o cursă similară fiind anunţată anterior şi de Blue Air.

36 afișări
Imaginea articolului Carpatair a efectuat un zbor tehnic pentru a vedea efectele cenuşei vulcanice asupra avioanelor

Carpatair efectuează un zbor tehnic pentru a vedea ce efecte are cenuşa vulcanică asupra avioanelor (Imagine: www.carpatair.com)

Cursa Carpatair, efectuată cu o aeronavă Fokker 70, a decolat la ora 13:45 de pe aeroportul Otopeni şi a aterizat la Timişoara la 14:30.

"În funcţie de rezultatele înregistrate în urma zborului, se va stabili împreună cu autorităţile aeronautice competente posibilitatea redeschiderii Aeroportului Otopeni şi a altor aeroporturi din ţară, care vor fi survolate", se arată într-un comunicat al companiei.

Aeronava Fokker 70 care a efectuat zborul tehnic urmează să fie evaluată de către echipele tehnice.

Şi Blue Air efectuează luni o cursă test, cu o aeronavă Boeing 737-800 Next Generation, fără pasageri, pentru a vedea care sunt condiţiile de zbor în zona considerată contaminată de cenuşa vulcanică.

Un nor de cenuşă provocat de erupţia unui vulcan în Islanda perturbă traficul aerian în Europa, determinând închiderea spaţiilor aeriene din mai multe state.

Spaţiul aerian românesc, închis sâmbătă din cauza norului de cenuşă, a fost redeschis parţial luni la ora 9.00, când aeroporturile din Timişoara şi Arad au redevenit operaţionale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici