Cătălin Drulă: 14,1 miliarde de lei, alocaţi pentru Transporturi, cu 10% mai mult decât în 2020

  • Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, susţine că proiectul de buget care va fi adoptat de Guvern şi trimis către Parlament, alocă în acest an pentru Transporturi şi Infrastructură 14,1 miliarde de lei.
  • Drulă spune că în 2021 este alocată cea mai mare sumă din ultimii 10 ani pentru întreţinerea infrastructurii feroviare: 1,4 miliarde de lei.
111 afișări
Imaginea articolului Cătălin Drulă: 14,1 miliarde de lei, alocaţi pentru Transporturi, cu 10% mai mult decât în 2020

Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, susţine că proiectul de buget care va fi adoptat de Guvern şi trimis către Parlament, alocă în acest an pentru Transporturi şi Infrastructură 14,1 miliarde de lei, cu 10% mai mult decât anul trecut.

„Proiectul de buget, care va fi adoptat de Executiv şi trimis către Parlament, alocă, în total, 14,1 miliarde de lei pentru Transporturi şi Infrastructură în anul acesta. O creştere de aproape 10% faţă de execuţia din 2020. Pentru investiţiile din fonduri europene, avem alocate aproape 8 miliarde de lei, ceea ce este un record absolut al ultimului deceniu şi o creştere de mai mult de 30% faţă de 2020. Facem căi ferate, autostrăzi, linii de metrou, infrastructură portuară şi aeroportuară din fonduri europene”, a scris joi seara pe Facebook ministrul Transporturilor.

Acesta susţine că în 2021 este alocată cea mai mare sumă din ultimii 10 ani pentru întreţinerea infrastructurii feroviare: 1,4 miliarde de lei, o creştere de 16,53%.

„Avem creşteri de 60% la alocarea pentru reparaţii curente ale infrastructurii feroviare. Am crescut şi suma alocată întreţinerii infrastructurii rutiere! Cu 10% faţă de execuţia preliminată din 2020, adică până la 617 milioane lei”, a mai scris Cătălin Drulă pe reţeaua de socializare.

Proiectul bugetului de stat pe 2021 a fost lansat joi seara în dezbatere pe site-ul Ministerului Finanţelor.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici