Câţi copii au venit pe lume de Anul Nou în România

Patru copii - o fetiţă şi trei băieţi - s-au născut la Maternitatea Sibiu în primele ore ale anului 2015, toţi fiind sănătoşi şi primind nota zece din partea medicilor, în timp ce alţi cinci bebeluşi - trei fetiţe şi doi băieţi - au venit pe lume la maternităţile din Timişoara şi Arad. Patru copii - două fetiţe şi doi băieţei - s-au născut, în noaptea de Revelion şi în prima zi a anului, în judeţul Harghita.

886 afișări
Imaginea articolului Câţi copii au venit pe lume de Anul Nou în România

Câţi copii au venit pe lume de Anul Nou (Imagine: Shutterstock)

Reprezentanţii Spitalului Judeţean Sibiu, în cadrul căruia funcţionează Maternitatea Sibiu, au declarat, joi, corespondentului MEDIAFAX, că în primele ore ale anului 2015 s-au născut patru copii, prima naştere înregistrându-se la ora 01.25, când a fost adusă pe lume o fetiţă, iar după exact patru ore, la ora 05.25, a venit pe lume un băieţel.

Joi dimineaţă, la ora 9.20, s-a născut un alt băieţel, iar zece minute mai târziu s-a născut un al treilea băieţel.

"Toţi copiii sunt sănătoşi, au primit nota zece la naştere şi totul a fost în regulă", au declarat reprezentanţii Spitalului Judeţean Sibiu, precizând că atât micuţii, cât şi mamelelor sunt în stare bună.

Alţi patru copii s-au născut în noaptea de Revelion şi în prima zi din 2015 la maternităţile din Timişoara, fiind vorba despre trei fetiţe şi un băiat, în timp ce la maternitatea din Arad în noaptea dintre ani a venit pe lume un singur bebeluş - un băiat de 3,2 kilograme.

Reprezentanţii Maternităţii Bega din Timişoara spun că primul născut în noul an a fost o fetiţă de 2.960 de grame, care a venit pe lume în jurul orei 01.00.

Tot în noaptea dintre ani, la ora 03.00, s-a născut o altă fetiţă, de 3.170 de grame.

La Maternitatea Odobescu, aparţinând de Spitalul Municipal din Timişoara, primul născut a fost un băiat, care a venit pe lume în jurul orei 05.00, urmat de o fetiţă, născută înainte de ora 8.00.

La Arad, un singur bebeluş a venit pe lume, în noaptea dintre ani, la maternitatea din oraş. Este vorba de un băieţel de 3,2 kilograme, iar naşterea a avut loc la ora 01.00.

Potrivit lui Adrian Wiener, directorul medical al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad, de care aparţine maternitatea, naşterea a decurs bine, iar băieţelul este sănătos.

Patru copii s-au născut de Revelion şi în prima zi a anului, în Harghita

Patru copii - două fetiţe şi doi băieţei - s-au născut, în noaptea de Revelion şi în prima zi a anului, în judeţul Harghita, primul bebeluş venit pe lume în 2015 fiind un băiat de 3,4 kilograme.

Primul nou-născut în noaptea de Anul Nou a venit pe lume la Spitalul Municipal din Odorheiu Secuiesc.

Asistenta medicală Szecsi Ibolya de la Secţia de neonatologie a spitalului a declarat, joi, corespondentului MEDIAFAX, că este vorba despre un băieţel pe nume Raimond, născut la ora 3.30, cu o greutate de 3,4 kilograme şi o lungime de 54 de centimetri. Atât copilul, cât şi mama acestuia, o tânără de 22 de ani din satul Betea, se simt bine.

La ora 5.55, la acelaşi spital a venit pe lume al doilea copil, o fetiţă de 3,2 kilograme şi 52 de centimetri, care se numeşte Tamara, iar mama ei este o tânără de 19 ani din Lueta, adusă la spital cu ambulanţa în noaptea de Anul Nou, după ce a intrat în travaliu.

Cel de-al treilea copil s-a născut tot la spitalul din Odorheiu Secuiesc şi este o fetiţă de 3,75 de kilograme şi 57 de centimetri, căreia părinţii i-au pus numele Iasmin. Atât ea, cât şi mama, în vârstă de 27 de ani, din satul Păltiniş, sunt bine.

În prima zi a noului an, la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc s-a născut, la ora 10.10, Csaba, un băieţel de 4,150 de kilograme şi 51 de centimetri.

Cluj-Napoca: Cinci bebeluşi născuţi în primele ore din 2015, premiaţi de primarul Boc

Cinci bebeluşi s-au născut în primele ore ale noului an la Clinica Ginecologie 1 din Cluj-Napoca, ei fiind premiaţi simbolic, joi, de primarul Emil Boc, care le-a oferit diplome atestând că micuţii sunt primii cetăţeni ai Clujului - Capitală Europeană a Tineretului în 2015.

Primarul Emil Boc a mers la Clinica Ginecologie 1 din Cluj-Napoca însoţit de câţiva tineri de la Federaţia SHARE, care se ocupă de organizarea evenimentelor în cadrul proiectului Cluj - Capitală Europeană a Tineretului, şi a stat de vorbă cu mamele care au adus pe lume primii cinci bebeluşi din acest an, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Boc i-a premiat simbolic pe bebeluşi, prin diplome de onoare care atestă că ei sunt primii cetăţeni ai Clujului Capitală Europeană a Tineretului.

"Am premiat simbolic primii cetăţeni ai Capitalei Europene a Tineretului, care au o triplă calitate - cetăţeni români, cetăţeni europeni şi cetăţeni ai Capitalei Europene a Tineretului Cluj-Napoca. Au primit cadouri simbolice, produse imprimate cu sigla Capitalei Europene a Tineretului, iar ca primar m-am gândit la următorul lucru: această diplomă simbolică pe care au primit-o o vor putea utiliza începând cu vârsta de 18 ani, oricând până la 30 de ani, să meargă cu diploma la primarul care va fi atunci în funcţie la Cluj şi timp de un an să aibă statutul de consilier onorific al primarului, pe probleme de tineret. Sper să îşi exercite acest statut", a declarat Boc.

Dan Boitor, medic primar obstetrică-ginecologie la Clinica Ginecologie 1, a spus, în timpul vizitei lui Emil Boc la spital, că primii cinci bebeluşi s-au născut normal, fără ca naşterile să fie programate şi au primit note de 9 şi 10.

"Eu am intrat de gardă de dimineaţă şi am asistat la naştere trei bebeluşi. Ceilalţi doi s-au născut în cursul nopţii", a spus Dan Boitor.

Mama primului bebeluş născut în 2015 la Clinica Ginecologie 1 a declarat corespondentului MEDIAFAX că micuţul ar fi trebuit să vină pe lume abia în 16 ianuarie.

"Am intrat în travaliu miercuri dimineaţă şi am născut imediat după focul de artificii, la ora 01.40. Băieţelul e bine, sănătos, e primul copil şi îl cheamă Marc", a spus ea.

În prima zi a anului 2015, în maternităţile din Cluj-Napoca au venit pe lume şase copii. Cinci dintre aceştia, patru băieţi şi o fetiţă, s-au născut în Clinica Ginecologie 1, iar cel de-al şaselea, un băieţel, s-a născut în Clinica "Dominic Stanca".

Asistentul medical Eli Baciu a declarat, joi, corespondentului MEDIAFAX că bebeluşul născut la Clinica "Dominic Stanca" a venit pe lume la ora 9.30, în urma unei naşteri normale, a avut o greutate de 4.600 de grame şi a primit numele Ionuţ.

Potrivit statisticilor, pe parcursul anului 2014 în Clinica Ginecologie 1 din Cluj-Napoca au venit pe lume aproape 2.000 de bebeluşi, iar în Clinica "Dominic Stanca" s-au născut 3.140 de bebeluşi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici