Cazul Hardy Chauncey: Cinci asistenţi medicali de la Spitalul Judeţean Giurgiu, audiaţi

Alte zece persoane, între care cinci asistenţi medicali, au fost audiate, marţi, la Parchetul Tribunalului Giurgiu, în cazul morţii baschetbalistului Chauncey Hardy, cele cinci cadre medicale fiind de serviciu la momentul când sportivul american a fost dus la spitalul din Giurgiu.

535 afișări
Imaginea articolului Cazul Hardy Chauncey: Cinci asistenţi medicali de la Spitalul Judeţean Giurgiu, audiaţi

Cazul Hardy Chauncey: Cinci asistenţi medicali de la Spitalul Judeţean Giurgiu, audiaţi

Cei cinci asistenţi medicali de la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Giurgiu erau de serviciu în perioada în care baschetbalistul american Chauncey Hardy a fost sub îngrijire în această instituţie medicală.

Alături de cei cinci, au fost audiaţi şi cinci tineri care se aflau în barul Emotione în noaptea în care a avut loc agresiunea asupra sportivului.

Niciuna dintre cele zece persoane nu a dorit să facă declaţii jurnaliştilor la ieşirea de la Parchet.

Surse din rândul anchetatorilor au precizat că au fost trimise citaţii pentru a se prezenta la parchet pentru opt asistenţi medicali şi doi medici de la Spitalul Judeţean Giurgiu.

Baschetbalistul american Hardy Chauncey a fost internat la spitalul Bagdasar-Arseni din Bucureşti după un incident care a avut loc, sâmbătă noaptea, la Giurgiu, la câteva ore de la câştigarea meciului cu Dinamo. Hardy Chauncey a murit la puţin timp după ce a fost supus unei intervenţii chirurgicale.

Concluziile preliminare ale raportului de autopsie în cazul său arată că decesul sportivului a survenit unui traumatism puternic, soldat cu hemoragie masivă şi fractură craniană.

Hardy a fost dus iniţial la Spitalul Judeţean din Giurgiu, de unde a fost transferat, patru ore mai târziu, la Spitalul "Bagdasar-Arseni" din Capitală, întrucât starea acestuia se agravase şi unitatea sanitară nu avea computer tomograf.

În urma controlului făcut de Direcţia de Sănătate Publică Giurgiu s-au stabilit deficienţe grave în îngrijirea lui Chauncey Hardy la Spitalul Judeţean din Giurgiu de către personalul medical al Unităţii de Primiri Urgenţe şi de cel al Serviciului de Ambulanţă.

Medicii de la UPU ar fi trebuit să îl transfere imediat pe Hardy la un spital în care să poată fi făcută o investigaţie cu un computer tomograf, lucru care s-a întâmplat însă după aproximativ patru ore, timp în care starea baschetbalistului s-a agravat.

De asemenea, deşi la spitalul din Giurgiu a venit o ambulanţă cu medic, de tip C, pentru transferul lui Hardy la Spitalul "Bagdasar-Arseni" din Bucureşti, medicul de gardă de la UPU şi cel de pe salvare au hotărât ca baschetbalistul să fie dus în Capitală cu o ambulanţă de tip D, numai cu asistent medical.

Spitalul Judeţean Giurgiu a fost amendat cu 35.000 de lei pentru neregulile în cazul lui Hardy Chauncey, cei doi medici de gardă de la unitate cu câte 3.000 de lei, Ambulanţa Giurgiu cu 15.000 de lei, iar medicul de gardă de pe ambulanţă cu 1.500 de lei, a spus subsecretarul de stat Raed Arafat.

Colegiul Medicilor Giurgiu s-a autosesizat în acest caz şi a început propria verificare. Şi conducerea Spitalului Judeţean Giurgiu a dispus începerea unei anchete interne, pentru a se stabili dacă s-a respectat protocolul la Unitatea de Primiri Urgenţe în cazul lui Chauncey Hardy.

Ionuţ Tănăsoaia, tânărul care l-a lovit pe baschetbalistul american, a fost arestat preventiv pentru 29 de zile, mandatul fiind emis de Tribunalul Giurgiu, sub acuzaţiile de lovituri cauzatoare de moarte, ultraj contra bunelor moravuri, tulburarea liniştii publice.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici