CEA MAI SCĂZUTĂ temperatură din ţară: Minus 8 grade Celsius la Miercurea Ciuc

Cea mai scăzută temperatură din ţară s-a înregistrat, duminică dimineaţă, la Miercurea Ciuc, unde mercurul termometrelor a coborât până la minus 8 grade Celsius, cu zece grade mai puţin faţă de ziua precedentă.

954 afișări
Imaginea articolului CEA MAI SCĂZUTĂ temperatură din ţară: Minus 8 grade Celsius la Miercurea Ciuc

CEA MAI SCĂZUTĂ temperatură din ţară: Minus 8 grade Celsius la Miercurea Ciuc (Imagine: Zoltan Racz/ Mediafax Foto)

În Miercurea Ciuc, mercurul a coborât în temometrele de la Staţia Meteorologică până la minus 8 grade Celsius, temperaturile scăzând cu zece grade Celsius de la o zi la alta, sâmbătă dimineaţă fiind consemnată o valoare termică pozitivă, respectiv 2 grade Celsius.

Meteorologul Tanko Karoly de la Staţia Miercurea Ciuc a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că cel mai frig, minus 8 grade Celsius, a fost la ora 7.30, temperatura stagnând la aceeaşi valoare aproximativ o oră.

"Minima de minus 8 grade Celsius a fost înregistrată la ora 7.30 şi a rămas constantă timp de o oră. De asemenea, în Miercurea Ciuc a fost brumă şi îngheţ la sol", a precizat Tanko Karoly

Temperaturile de duminică dimineaţă au fost negative în tot judeţul Harghita, la Joseni meteorologii măsurând minus 5 grade Celsius, iar la Topliţa minus 4 grade.

Temperatura a coborât sub limita îngheţului şi la Staţia Meteo Bucin, unde au fost consemnate minus 3 grade Celsius, iar la Odorheiu Secuiesc termometrele au indicat o minimă de minus un grad.

Cea mai scăzută temperatură din acest sezon, de minus 9 grade Celsius, a fost înregistrată în 5 octombrie, tot la Miercurea Ciuc.

Minima absolută a lunii octombrie în Harghita, de minus 13,5 grade Celsius, a fost consemnată la Miercurea Ciuc în anul 1988, iar maxima absolută, de 30,6 grade, a fost înregistrată în octombrie 1952, în aceeaşi localitate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici