Chirurgul Dan Oprea reclamă din nou aparatura defectă de la Spitalul Judeţean Ploieşti, dar şi infecţii nosocomiale

Chirurgul de la Spitalul de Urgenţă Ploieşti, care la sfârşitul anului trecut a generat un scandal în care a fost implicată unitatea sanitară, reclamă că mai mulţi pacienţi au contractat infecţii nosocomiale, dar şi că în spital există în continuare lipsuri materiale şi aparatură defectă.

824 afișări
Imaginea articolului Chirurgul Dan Oprea reclamă din nou aparatura defectă de la Spitalul Judeţean Ploieşti, dar şi infecţii nosocomiale

Chirurgul Dan Oprea de la SJ Ploieşti reclamă din nou aparatura defectă, dar şi infecţii nosocomiale

Medicul chirurg Dan Oprea, care la sfârşitul anului trecut a generat un scandal în care a fost implicat Spitalul de Urgenţă Ploieşti, acuzând condiţiile din unitatea sanitară, precum şi lipsa materialelor sanitare şi a medicamentelor, revine cu o nouă postare făcută publică pe site-ul unui ziar local, susţinând că în spital "nu s-au făcut minuni" şi că singura diferenţă notabilă este că medicii chirurgi au acum bisturie.

"Să nu credeţi că la spital s-au întâmplat lucruri minunate. Avem bisturie (ura!), dar aspirăm intraoperator cu nişte furtunuri groase, de parcă acum se descoperă principiile chirurgiei clasice. Imediat după scandal, s-a stricat linia de endoscopie-colonoscopie şi nu s-a rezolvat nici până astăzi. Pentru un procesor de imagine, bolnavii noştri pleacă, internaţi fiind, către diverse servicii private şi efectuează investigaţiile contra cost. Dacă se internează o hemoragie digestivă, pur şi simplu nu poţi să afli în timp real afecţiunea şi conduita terapeutică de urmat. Aceleaşi lipsuri la anticoagulante, antibiotice. Am auzit că s-au exprimat păreri, cum că scandalul a fost exagerat, că nu s-au descoperit nereguli grave, că managementul spitalului a fost corect. Este pur şi simplu incredibil! Fostul manager doreşte şi face presiuni să ocupe o poziţie de conducere pe linie de management al calităţii în spitalul din care a fost demis!!??", arată chirurgul Dan Oprea în comentariul său intitulat "Avem bisturie! Şi atât".

Acesta acuză, de asemenea, că în unitatea sanitară există cazuri de infecţii intraspitaliceşti.

"Să ştiţi că situaţia este gravă, avem multe cazuri de infecţii nosocomiale cu Clostridium Difficile, numai eu am deja patru pacienţi cu această infecţie, iar la un caz, care a dezvoltat megacolon toxic, am fost obligat să efectuez o colectomie subtotală, operaţie mutilantă, dar salvatoare în unele situaţii"", spune medicul Dan Oprea.

Contactat telefonic, chirurgul Dan Oprea a declarat corespondentului MEDIAFAX că, din informaţiile pe care le are, în spital au fost identificaţi 17 pacienţi cu infecţii nosocomiale şi că patru sunt trataţi de el, fiind internaţi.

În plus, medicul spune că aparatura radiologică din spital este în continuare defectă, că "adesea" nu se pot face radiografii simple, "din lipsă de filme sau aparate defecte".

"Doresc să vă mai amintesc de aparatura radiologică, defectă. Nu se pot efectua adesea radiografii simple, din lipsă de filme sau aparate defecte, nu mai vorbesc de scopii gastro-duodenale sau colonoscopii, pensionate pe caz de boală, anticipat", mai spune chirurgul.

Chirurgul acuză în continuare lipsa de implicare a autorităţilor locale spunând că situaţia din statistici şi din rezultatele controalelor nu este cea reală.

"Nu există, la nivel de spital, o atitudine unitară, o linie de conduită adaptată situaţiei, totul se desfăşoară, la bunul plac al fiecăruia. Secţia de ATI a fost blocată, practic, săptămâni, cu cazuri grave, intubate, pentru care se foloseau toate ventilatoarele disponibile. Cei ce ar fi trebuit operaţi nu puteau beneficia de această aparatură şi, ca atare, pacienţii au fost amânaţi şi răs-amânaţi de la operaţiile pentru care au fost pregătiţi. Îmi pare rău că-i dezamăgesc pe cei care au spitalul în custodie, dar spre deosebire de statisticile şi auditurile lor, situaţia din spital este cu totul diferită, mult mai gravă. Până la urmă se îngrijesc oameni adevăraţi, nu fantome sau holograme care dispar undeva în ceaţă. Poate că nişte vizite ale domnului Cosma (preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, Mircea Cosma - n.r.), în persoană, la spital, ar putea recunoaşte nişte realităţi, diferite total de cele prezentate de subordonaţii săi, astfel încât ar putea avea o idee corectă despre problemele reale din spital", mai spune medicul Dan Oprea.

În luna decembrie a anului trecut, Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti, aflat în administrarea Consiliului Judeţean, a fost în centrul unui scandal de proporţii după ce medicul Dan Oprea a acuzat lipsa medicamentelor, a materialelor sanitare, dar şi neimplicarea autorităţilor.

O comisie de anchetă de la Ministerul Sănătăţii, condusă de Raed Arafat, a confirmat aspectele semnalate de medic, iar managerul spitalului a demisionat la presiunea conducerii Ministerului Sănătăţii. De atunci, spitalul este condus de directorul medical Florin Puşcariu, care este, de asemenea, medic chirurg.

Postul de manager a fost la concurs în urmă cu două săptămâni, însă până acum nimeni nu şi-a depus dosarul. Termenul limită pentru depunerea dosarelor de către cei care vor să susţină concursul pentru ocuparea acestui post este 24 februarie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici